Hoppa till huvudinnehållet

Gammalt och nytt under motorsportveckan

Publicerad:
Reporter Per Lindgren
Per Lindgren
per.lindgren@kt-kuriren.se
Johan Granqvist är projektledare för Karlskoga motorsportvecka.
Johan Granqvist är projektledare för Karlskoga motorsportvecka. Foto: Per Lindgren

Det börjar dra ihop sig till årets upplaga av Karlskoga motorsportvecka. 15-19 juni blir det mängder av aktiviteter på fem olika arenor runt om i kommunen.

– Det är fantastiskt kul att motorsportveckan är tillbaka efter två års uppehåll, säger projektledaren Johan Granqvist.

Granqvist konstaterar att det är första gången som motorsportveckan arrangeras av Karlskoga kommun och att han själv har en projektanställning på deltid för att tillsammans med Eva Thunberg på kommunen se till att det hela blir av.

– Jag har varit inblandad tidigare år på lite olika nivåer, allt från att ha hand om invigningscruisingen till att vara arenaansvarig.

Inför 2020 års upplaga hade han ett större ansvar, men både då och året efter ställdes arrangemanget in på grund av pandemin.

Nu hoppas Johan Granqvist att årets upplaga blir en succé.

– Det ska bli en folkfest i stan, en folkfest som ska ha något som tilltalar alla åldrar. Man ska inte heller behöva vara särskilt motorintresserad för att tycka att det är kul.

Känner igen

Johan Granqvist berättar att det både kommer att vara nyheter och aktiviteter som man känner igen om man har varit på motorsportveckan förut, som bilutställningar, tävlingar, shower och uppvisningar.

– Motor, mat och musik - full fart på fem arenor. Det har varit mitt mantra för att det ska bli en folkfest, säger han.

Programmet sträcker sig från onsdag till söndag, den 15-19 juni.

– Vi har försökt fördela ut det som händer över alla dagar så att det inte ska bli korvstoppning på lördagen, som det kan ha varit ibland under tidigare år.

Aktiviteterna är fördelade på fem olika arenor:

– Vi har Arena Gelleråsen, Arena Centrum som egentligen är hela stan, Arena Näset som i år sträcker sig från hembygdsgården till badhuset, Arena Flyget vid flygplatsen och en ny arena som heter Arena Nobel. Det är den trekantiga asfaltsparkeringen på Filipstadsvägen.

Full fart

Motorsportveckan invigs på onsdagskvällen med stor cruising på torget.

– Sedan är det full fart till söndag eftermiddag.

En av nyheterna för året är en ungdomskväll på Arena Nobel, med fokus på A-traktorer.

– Naturligtvis är även föräldrar och andra vuxna välkomna dit, men det är främst en kväll för och av ungdomar. Vi vill att de ska känna att de är delaktiga i det här, säger Johan Granqvist.

Ett annat nytt inslag, även det på Arena Nobel, är en el- och miljöfordonsdag.

– Där kommer vi att fokusera på fordon som inte drivs av fossila bränslen.

Ideella krafter

Granqvist berättar att det löpande kommer att läggas ut information om aktiviteterna på motorsportveckans hemsida, Facebooksida och på Instagram.

– Det är bara att söka på Karlskoga motorsportvecka, tipsar han.

Han vill också tacka alla som är delaktiga i motorsportveckan.

– Det är kommunen som är arrangör, men det skulle inte kunna genomföras utan alla våra partners, alla föreningar, organisationer och entusiaster som är med och hjälper till. Det går åt väldigt mycket ideella krafter för att ro det här i hamn.

Artikeltaggar

KarlskogaKarlskoga MotorsportveckaNyheter

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.