Hoppa till huvudinnehållet

Mycket kärlek på scenen när Karlström ordnade välgörenhetskonsert

Publicerad:
Reporter Helena Lundberg
Helena Lundberg
helena.lundberg@kt-kuriren.se
Publiken bjöds på flera olika genrer av konsertens artister.
Publiken bjöds på flera olika genrer av konsertens artister. Foto: Helena Lundberg

Det var många som tog sig till Bregårdsskolans aula på lördagskvällen för att njuta av musik från flera olika genrer och samtidigt bidra till Åsa Karlströms fond I kärlekens tecken.

Det var inte många lediga stolar i Bregårdsskolans aula när Åsa Karlström och hennes fond I kärlekens tecken ordnade välgörenhetskonserten ”Inatt jag drömde”. Och ju större publik desto fler barn kan åka med när Åsas fond I kärlekens tecken ordnar utflykt.

Kommunfullmäktiges ordförande Anna Ragén (M) tackade Åsa för hennes arbete för barnen.
Kommunfullmäktiges ordförande Anna Ragén (M) tackade Åsa för hennes arbete för barnen. Foto: Helena Lundberg

– Åsa arbetar med omtanke, medkänsla, medmänsklighet och empati som leder till praktiska och kärleksfulla handlingar. Därför vill vi givetvis tacka Åsa med vänner för ett fantastiskt konsertinitiativ, sa kommunfullmäktiges ordförande Anna Ragén (M) i sitt invigningstal och välkomnade fram Åsa från kulisserna.

Åke Norén uppträdde på scenen tillsammans med sitt band Boogely Boys (Niklas Kahl, Olle Öjebo, Stefan Kahl och Joachim Högberg).
Åke Norén uppträdde på scenen tillsammans med sitt band Boogely Boys (Niklas Kahl, Olle Öjebo, Stefan Kahl och Joachim Högberg). Foto: Helena Lundberg

Innan Ragén lämnade över scenen till musikerna avslutade hon talet med att tacka publiken och citera Astrid Lindgren.

– Ge barnen kärlek, mera kärlek och ännu mera kärlek så kommer folkvettet av sig själv. Alla ni som är här bidrar till att skapa en trygg och kärleksfull värld för våra barn. Dom är vår framtid och med det önskar jag alla en fantastiskt fin kväll och konsert.

Tobias Andersson framförde låten När vindarna viskar ditt namn som vann Melodifestivalen 2000 med Roger Pontare. Låten är skriven av Degerforstrion Thomas Holmstrand, Linda och Peter Dahl.
Tobias Andersson framförde låten När vindarna viskar ditt namn som vann Melodifestivalen 2000 med Roger Pontare. Låten är skriven av Degerforstrion Thomas Holmstrand, Linda och Peter Dahl. Foto: Helena Lundberg

Varje år ordnar Åsa, med medel från fonden, olika aktiviteter till barn i vårt närområde. I år ville hon även kunna bjuda med de barn om flytt från kriget i Ukraina och som nu befinner sig i Karlskoga.

Johan Eriksson sjöng sin nya låt Gryning över Kiev.
Johan Eriksson sjöng sin nya låt Gryning över Kiev. Foto: Helena Lundberg

Först ut på scenen var en artist från Malung, Johan Eriksson, med den eget skrivna låten Gryning över Kiev.

Annars var det en kväll där Karlskoga och Degerfors kunde visa upp vilka fantastiskt duktiga musiker vi har och i många olika genrer.

Nova Mäenpää Gunnarsson fick stående ovationer för sin sång.
Nova Mäenpää Gunnarsson fick stående ovationer för sin sång. Foto: Helena Lundberg

Förutom applåderna som Åsa Karlström fick, när Ragén berättade om det oerhörda arbete som Åsa gör var det en ung lovande sångerska, tolvåriga Nova Mäenpää Gunnarsson från Karlskoga, som drog störst jubel med stående ovationer efter sitt framträdande.

Det var också mycket humor på scenen och Linda Dahl bjöd på flera skratt när hon och Peter skulle framföra sitt första nummer.

Meadow Creek med Linda och Peter Dahl, bjöd på skratt när de sa att pandemin nästan gjort att de glömt hur man uppträder.
Meadow Creek med Linda och Peter Dahl, bjöd på skratt när de sa att pandemin nästan gjort att de glömt hur man uppträder. Foto: Helena Lundberg

– Pandemin har gjort att vi nästan glömt bort vad vi behöver för att stå på scen, sa hon när hon drog fram mickstativ och hängde på sig gitarren, för att sen fortsätta lite mer allvarligt:

– Vi ser fram emot att barnen nu ska få komma iväg till Eskilstuna zoo och göra det som de är bäst på: Att få vara barn.

Det var många som tog sig till Bregårdsskolan denna kväll.
Det var många som tog sig till Bregårdsskolan denna kväll. Foto: Helena Lundberg

Övriga artister som stod på scenen denna kväll var: Åke Norén med Boogely Boys, Tobias Andersson, Erik och Malin Näsman, Kent Lundberg, Susanne Nordström och Linnea Vikström.

I natt jag drömde för ukrainska barn: ”Jag får så många positiva kommentarer”

Artikeltaggar

Anna RagénBoogely BoysI kärlekens teckenKarlskogaKent LundbergLinda DahlNova Mäenpää GunnarssonNöje/KulturPeter DahlTobias AnderssonÅke NorénÅsa Karlström

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.