Hoppa till huvudinnehållet

Förlust för Degerfors – sänktes av frispark på stopptid

Publicerad:
Abdelrahman Saidi deppar under fotbollsmatchen i allsvenskan mellan Varberg och Degerfors. Foto: KRISTER ANDERSSON

Degerfors pressade för ett segermål, men fick i stället Sebastian Ohlsson utvisad i 90:e minuten. Varberg fastställde slutresultatet till 2–1 på den efterföljande frisparken.

Degerfors var snubblande nära att öppna målskyttet i 31:a minuten.

Varberg nickade undan Diego Campos vänsterhörna, men Campos fick tillbaka bollen.

Campos spelade upp bollen till Sebastian Ohlsson, som skickade in ett inåtskruvat inlägg.

Rasmus Örqvist nådde högst och skarvade bollen i insidan av stolpen.

Returen var också kritisk för Varberg. Målvakten Fredrik Andersson boxade bollen på Adhavan Rajamohan, som inte hann reagera tillräckligt för att styra bollen under ribban.

Två minuter senare tog i stället Varberg ledningen. André Boman tog en djupledslöpning längs högerkanten, fick bollen av Gideon Mensah och spelade tillbaka.

I stället för ett inlägg dundrade Mensah in bollen i mål från en till synes omöjlig vinkel. Mensah drog mer eller mindre till från sidlinjen, i höjd med straffområdeslinjen.

Degerfors hade ett visst spelövertag i en chansmässigt jämn första halvlek, men hade 0–1 med sig in i paus.

Degerfors poängchans blev markant större när Varberg åkte på en utvisning i 54:e minuten.

Bortalaget nickade undan Tashreeq Matthews inläggsfrispark. Matthews försökte slå tillbaka på bollen in i straffområdet, men slog den på Diego Campos som äntrade offensiv planhalva med hög fart.

Matthews stoppade Campos med en tackling ”snett-bakifrån” när han var på väg mot straffområdet och tilldömdes, till vissa Varbergprotester, ett direktrött.

Degerfors kvitterade blott tre minuter senare. Rasmus Örqvist fick inte träff på Christos Gravius inlägg, men Campos fick en ny chans vid bortre stolpen och placerade in bollen.

Samme Campos hade haft ett jätteläge precis dessförinnan, men stoppades då av en enhandsräddning av Fredrik Andersson.

Degerfors fick inte till den där riktigt furiösa kvitteringspressen, men skapade några chanser.

Sebastian Ohlsson sköt tätt utanför i 72:a minuten.

Fredrik Andersson fick undan ett mellanting mellan skott och inlägg i 87:e.

Slutminuterna blev högdramatiska. Varbergs Simon Karlsson Adjei kom helt fri i 90:e minuten efter att Degerfors tappat bollen på offensiv planhalva.

Whiteman räddade friläget, men domaren tog rött kort på Sebastian Ohlsson och frispark Varberg precis utanför straffområdet trots att Karlsson Adjei kom till avslut.

Albin Winbo placerade in frisparken till 2–1 – seger för Varberg trots att hemmalaget spelade med en man mindre i 35 minuter.

Läs också:

Här kan du följa Degerfors i vår liverapportering

Artikeltaggar

AllsvenskanDegerfors IF HerrFotbollVarberg

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.