Hoppa till huvudinnehållet

Degerforstränaren: ”Otroligt, otroligt tungt naturligtvis”

Publicerad:
Andreas Holmberg på presskonferensen efter matchen. Foto: KRISTER ANDERSSON

Andreas Holmberg var märkbart besviken efter förlusten.

– Jag kan inte minnas när jag tyckte det var så här tungt att förlora en fotbollsmatch senast, säger Degerforstränaren.

Holmberg ser Varberg som ett väldigt svårt lag att möta och medgav att han var jättenöjd med en poäng på förhand.

– Och det tycker jag att vi var värda. Kollar vi på första halvlek så tycker jag att vi var drivande. Vi hade det mesta av spelet och några vassa målchanser. Ändå låg vi under med 0–1 efter någon form av mål.

Varberg fick sedan Tashreeq Matthews utvisad nio minuter in i andra.

– Andra blev präglad av utvisningen, så klart.

Vad tycker du om ert spel med en man mer?

– Jag tycker vi gjorde rätt saker och hade ganska bra koll på det. Det gick lite för långsamt, som ”Jocke” var inne på.

Varbergtränaren Joakim Persson jämförde matchen med motsvarande match i fjol – då i stället Degerfors åkte på en tidig utvisning på Victor Edvardsen men höll 0–0 matchen ut.

– Vi försökte vända spelet och ha tålamod för att hitta ett bättre läge. Jag tycker vi gjorde det okej. Det som jag gillade var att vi hade ganska bra kontroll fram till det sista, även om Varberg var uppe några gånger med några långa inkast, säger Holmberg.

Vad säger du om målet som ni förlorade matchen på?

– Ett individuellt misstag, en felpassning, och sen en väldigt bra prestation. Jag trodde inte han skulle springa ifrån Sebbe på det viset, men det var riktiga älgkliv som han sprang fram med där.

– Vi skapade en del chanser, men fick inte dit bollen. Sen var det två avgörande beslut som gör att vi står här med noll poäng. Det är otroligt tungt.

Varberg–Degerfors 2–1

Mål: 1–0 Gideon Mensah (33), 1–1 Diego Campos (58), 2–1 Albin Winbo (90).

Utvisningar: Varbergs Bois: Tashreeq Matthews. Degerfors: Sebastian Ohlsson.

Varningar, Degerfors: Alfie Whiteman, Abdelrahman Saidi.

Degerfors (3–4–3): Alfie Whiteman – Rasmus Örqvist, Gustav Granath, Sebastian Ohlsson – Erik Lindell (Daniel Krezic 82), Justin Salmon (Adam Carlén 83), Christos Gravius, Anton Kralj – Adhavan Rajamohan (Johan Bertilsson 73), Abdelrahman Saidi, Diego Campos (Sean Sabetkar 90).

Läs också:

Ohlsson efter förlusten: ”Hade velat ha frisparken lite längre ifrån”Självkritisk Whiteman: ”Önskar jag hade kunnat hjälpa laget mer i dag”Degerfors föll mot Varberg – så var matchen minut för minutBetyg: Degerfors bästa spelare mot Varberg

Artikeltaggar

AllsvenskanAndreas HolmbergDegerfors IF HerrFotbollVarberg

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.