Hoppa till huvudinnehållet

Ohlsson efter förlusten: ”Hade velat ha frisparken lite längre ifrån”

Publicerad:
Sebastian Ohlsson på väg mot omklädningsrummet efter sitt röda kort: ”Jag hörde måljublet. Jag fattade vad som hade hänt”, säger han besviket.
Sebastian Ohlsson på väg mot omklädningsrummet efter sitt röda kort: ”Jag hörde måljublet. Jag fattade vad som hade hänt”, säger han besviket. Foto: KRISTER ANDERSSON

Albin Winbos frispark sänkte Degerfors i 93:e minuten.

– Jag hade velat ha den lite längre ifrån, säger Sebastian Ohlsson, som blev utvisad i samband med situationen.

Varberg åkte på matchens första utvisning i 54:e minuten.

Degerfors nickade undan Tashreeq Matthews inläggsfrispark. Matthews försökte slå tillbaka bollen in mot straffområdet, men träffade Diego Campos som äntrade offensiv planhalva med hög fart.

Matthews stoppade Campos med en tackling ”snett-bakifrån” när han var på väg mot straffområdet och straffades med direktrött.

Degerfors kvitterade blott tre minuter senare genom just Campos och satsade därefter mot 2–1.

Mittbacken Sebastian Ohlsson fick en av de bästa chanserna i 72:a minuten, ett skottläge några meter utanför straffområdet.

– Det var inte så nära som jag hoppades. Det var ett bra läge, men sämre utfört, säger Ohlsson.

”Fick springa bakåt”

I stället för 2–1 och tredje raka segern åkte Degerfors på ett blytungt slut på matchen.

Inbytte Daniel Krezic sökte en passning tillbaka till Sebastian Ohlsson efter att Degerfors letat möjligheter längs högerkanten.

Ohlsson mötte bollen, men Krezics passning gick någon meter bredvid och gav Varberganfallaren Simon Karlsson Adjei chansen till ett friläge från egen planhalva.

– Jag hann inte ställa mig till rätta. Jag fick springa bakåt och han var snabbare än jag var. Jag försökte störa honom i början, jag småryckte lite, men han fick med sig bollen hela vägen.

Alfie Whiteman räddade friläget, men Sebastian Ohlsson blev utvisad och Varberg tilldömdes en frispark trots att Karlsson Adjei avslutade inne i straffområdet.

Degerforsbacken gick raka vägen mot omklädningsrummet, men hade svårare att acceptera domarens placering för frisparken.

– Jag tycker nog att han hade fördelen länge, att förseelsen skedde långt tidigare. Jag vet inte vad reglerna säger där riktigt.

Nöjd med spelet

Ohlsson hörde måljublet på vägen mot omklädningsrummet.

– Det var ju för jäkligt, så klart. Framför allt när vi gjorde en så bra match annars.

Vad gjorde ni bra i spelet, tycker du?

– Jag tycker vi vågade mer i dag än tidigare. Vi tog oss ner till deras kortlinje och hittade inspel och inlägg därifrån. Vi känns farliga och mer stabila bakåt. Vi släpper inte till lika många målchanser bakåt.

Ohlsson själv stack ut med sitt kreativa mittbacksspel precis som han gjorde mot Helsingborg.

– Jag tycker vi förtjänade mer, men nej... Vi får verkligen jobba för att få vinster och i dag ville det sig inte. Det blir en tung hemresa. Det kommer kännas skit i dag och kanske i morgon, men vi ska inte deppa för mycket. Det finns mycket som vi kan ta med oss från den här matchen, mycket som vi gjorde bra även om det så klart blev ett tråkigt avslut.

Läs också:

Förlust för Degerfors – sänktes av frispark på stopptid

Artikeltaggar

AllsvenskanDegerfors IF HerrFotbollSebastian Ohlsson

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.