Hoppa till huvudinnehållet

Kosläpp i parken med barn från förskolan

Publicerad:
Barn- och fritidsprogrammet vid Degerforsgymnasiet anordnade kospringet där förskolebarn följde kossan som sprang i täten för aktiviteterna.
Barn- och fritidsprogrammet vid Degerforsgymnasiet anordnade kospringet där förskolebarn följde kossan som sprang i täten för aktiviteterna. Foto: Privat foto

Nyligen var det kosläpp i Degerfors Folkets park. Inbjudna var 140 barn från kommunens förskolor och förskoleklasser.

Ja, det var nu inga riktiga kor som släpptes lös i parken vid tillfället och egentligen var det nog bara en ko. Men den sprang likt en skällko i täten för aktiviteterna i loppet som kallas Kospringet.

Det var sistaårseleverna på barn- och fritidsprogrammet vid Degerforsgymnasiet, intill parken, som höll i aktiviteterna vars mål var att de skulle vara hälsofrämjande samtidigt som barnen skulle ha roligt.

Syftet var att skapa en mötesplats för barn som ska börja förskoleklass till hösten och nuvarande förskoleklasser, så det var runt 140 barn inbjudna till parken.

Medalj och glass

Man startade med gemensam uppvärmning, där kossan tog täten runt en bana utefter vilken det fanns olika aktiviteter och en vattenstation.

Vid målgång fick alla barnen medalj och bjöds på glass i solskenet.

Kospringet i Folkets park för förskolebarn med olika aktiviteter längs banan för barnen.
Kospringet i Folkets park för förskolebarn med olika aktiviteter längs banan för barnen. Foto: Privat foto

Artikeltaggar

DegerforsDegerfors Folkets parkFörskoleklassFörskolorSkola och utbildning

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.