Hoppa till huvudinnehållet

Två män är häktade för misshandel, hemfridsbrott och hot

Publicerad:
Två män i Degerfors är häktade på sannolika skäl misstänkta för misshandel, olaga hot,  hot, grovt hemfridsbrott.
Två män i Degerfors är häktade på sannolika skäl misstänkta för misshandel, olaga hot, hot, grovt hemfridsbrott. Foto: Per Danielsson/TT

En man i 18-årsåldern och en man i 25-årsåldern har häktats på sannolika skäl misstänkta för misshandel, olaga hot, hot, grovt hemfridsbrott. Mannen i 18-årsåldern är även misstänkt för grovt olaga och övergrepp i rättssak.

De misstänkta brotten ska ha skett på Medborgargatan i Degerfors den 16 maj och de båda männen greps och anhölls samma dygn.

Ett av häktningsskälen enligt åklagaren är att det finns risk för att männen ska försvåra utredningen genom att undanröja bevis eller fortsätta sin brottsliga verksamhet.

Åklagaren får tillstånd att meddela restriktioner att de två inte får placeras med andra intagna, ta emot besök, ha kontakt med någon på utsidan.

De båda männen motsätter sig åklagarens häktningsyrkande och beslutet om restriktioner.

Åtal ska senast vara väckt den 2 juni.

Artikeltaggar

ÅklagarkammarenBrott & blåljusDegerforsGrovt hemfridsbrottHäktningarHotMedborgargatanMisshandelOlaga hotÖvergrepp i rättssak

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.