Hoppa till huvudinnehållet

Miriam Bryant ger gratiskonsert i Karlskoga

Publicerad:
Miriam Bryants omfattande Skandinavienturné kommer att göra ett stopp i Karlskoga. Foto: Claudio Bresciani / TT

Miriam Bryant kommer till Karlskoga i sommar. Inte nog med det: Konserten kommer att ha fritt inträde för besökarna. Förklaringen är att det är Karlskogafesten som återkommer, men i lite annorlunda skepnad än förr.

Kommunstyrelsens ordförande Tony Ring (M) konstaterar att Karlskogafesten bara är ett av många arrangemang som fått stå på vänt under pandemin.

– Men nu är det precis som med motorsportveckan, midnattsolsrallyt och en amssa annat dags att starta igen. Det här blir en variant på festen. Vi vill prova något nytt!

En stor skillnad mot tidigare år är att arrangemanget inte ska äga rum i Ekmansdalen, utan nere på badhusplan, alltså samma spelplats som Diggiloo brukar ha.

Väldigt folkkär

– Det är av flera skäl, men framför allt för att vi tror att det kan komma ganska mycket folk. Det här hoppas vi att precis alla 30 521 som bor i Karlskoga kommer och tittar på, säger Ring.

Det är Miriam Bryant som ska stå på scenen.

– Vi tycker att Karlskogafesten ska vara för alla karlskogingar. Då ska man gärna ha något som är brett och kan tilltala många. Därför är det jättekul att vi har ett namn som, inte minst tack vare sin medverkan i Så mycket bättre, är väldigt folkkär. Det här är bland det bredaste man kan hitta. Hon går verkligen hem i alla läger, säger Tony Ring.

Han hoppas på storpublik vid konserten. Något som talar för det är att stora delar av Bryants turné är slutsåld.

Tony Ring är glad att kunna bjuda Karlskogaborna på en konsert med Miriam Bryant.
Tony Ring är glad att kunna bjuda Karlskogaborna på en konsert med Miriam Bryant. Foto: Per Lindgren

Från början skulle Bryant ha spelat på ett arrangemang av Mike Luff, men när han tvingades kasta in handduken tog kommunen över kontraktet.

– Vi tyckte att det vore förbaskat kul om Karlskogaborna skulle få se Miriam. Det blev ju inte sämre av att hon nyligen vann två grammisar, så det spelar oss lite i händerna.

Konserten äger rum fredagen den 8 juli.

– Och det är, precis som Karlskogafesten alltid har varit, avgiftsfritt för besökarna.

Inte bara att köra

Tony Ring påpekar att arrangemanget inte sker på bekostnad av något annat.

– Vi har haft en budget för Karlskogafesten i tre år, så det finns lite bunkrat. Det är inget som påverkar vård, skola och omsorg. Det ligger i budgeten. Dessutom har vi lovat Karlskogaborna att vi ska bjuda på en riktig fest när pandemin äntligen skulle vara över.

Egentligen har det varit klart att kommunen skulle ta över ända sedan Mike Luff tvingades kasta in handduken.

– Men det är mycket som ska falla på plats. Vi är duktiga på mycket i Karlskoga kommun, men vi är ingen konsertarrangör. Det är mycket som ska fixas. Dessutom står även sånt här under lagen om offentlig upphandling, så det är inte bara att köra. Man måste se till att det går rätt till.

Hur mycket det har kostat att få Miriam Bryant till kommunen vill man inte precisera av hänsyn till artisten.

– Men det här bokade Mike upp redan 2020. Kostnaden ligger alltså på 2020 års nivå, så det är en jättebra deal, säger Tony Ring.

Artikeltaggar

KarlskogaKarlskogafestenMiriam BryantMusik

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.