Hoppa till huvudinnehållet

Enkät om elbilar blir guide till potentiella köpare

Publicerad:
Laddstation för elbilar i Degerfors. Genrebild. Foto: Region Örebro län

Försäljningen av elbilar har ökat det senaste året, men det finns säkerligen många frågor att ta ställning till innan ett eventuellt köp faktiskt blir verklighet.

Nu lanserar Region Örebro län lanserar en elbilsguide.

Elbilsguiden har bland annat tagits fram efter resultatet av en enkät med 450 personer som äger en elbil. De har svarat på frågor kring livet med elbil och hur det fungerar i praktiken. Guiden innehåller även generell fakta om elbilar och lanseras i veckan.

Det är EU-projektet ”Fossilfritt 2030 – Fordon och drivmedel” som ligger bakom elbilsguiden. Katja Hagström är projektledare och menar att det är en guide som verkligen behövdes.

– Det finns i dag mycket information om elbilar på nätet. Men den kan vara svår att hitta, förstå och ibland till och med vara felaktig, säger hon i ett pressmeddelande.

Mer än hälften av bilägarna i enkäten svarar att det bästa med elbilen är att det är billigare än andra bilar.

– Och detta var innan bensin- och dieselpriserna steg under våren. Deltagarna delade dessutom med sig av flera bra tips om hur man planera sin resa och sparar batteri vid behov, säger Katja Hagström.

Enkäten genomfördes mellan den 25 januari och 1 februari 2022 med svarande från Kalix i norr till Malmö i söder.

Projektet får stöd från Tillväxtverket genom den Europeiska regionala utvecklingsfonden samt från samverkansparterna Region Örebro län, Region Sörmland, Region Östergötland och Biodriv Öst.

Läs också:

Motor: Många klagar efter begagnatköpRäddningstjänsten: Elbilsbrand i ett större garage vore en mardrömSkrota bilen rätt – för miljöns skullHöga elpriser för bilar kan avskräckaSå länge håller elbilsbatteriet

Artikeltaggar

EkonomiElfordonEnkätMiljöMotorÖrebro länRegion Örebro länTillväxtverket

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.