Hoppa till huvudinnehållet

"Någon måste ha stoppat något i mitt glas"

Publicerad:
I december 2021 stoppade polisen en bil på Tranbärsvägen i Karlskoga. Föraren, en kvinna i 25-årsåldern var påverkad av Lyrica och dömdes till dagsböter.
I december 2021 stoppade polisen en bil på Tranbärsvägen i Karlskoga. Föraren, en kvinna i 25-årsåldern var påverkad av Lyrica och dömdes till dagsböter. Foto: Filip Erlind/TT

I december 2021 stoppade polisen en bil på Tranbärsvägen i Karlskoga. Föraren, en kvinna i 25-årsåldern, uppträdde som om han var påverkad.

Polisen tog med kvinnan för provtagning och resultatet visade att hon hade pregabalin eller Lyrica som det heter, en medicin som är narkotikaklassad.

Kvinnan nekar till brott och sa i förhör att hon inte vet hur det kommer sig att hon hade det aktuella narkotiska preparatet i kroppen. Någon dag innan hade hon varit på fest och någon måste ha stoppat något i hennes glas. Alternativt kan hon av misstag ha råkat dricka av någon annans glas.

Tingsrätten anser att stora delar av hennes förklaring utgörs av spekulationer. De anser att åtalet är styrkt och kvinnan döms för ringa narkotikabrott och rattfylleri till 2 500 kronor i dagsböter.

Artikeltaggar

Brott & blåljusDagsböterKarlskogaÖrebro tingsrättRattfylleriRinga narkotikabrottTranbärsvägen

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.