Hoppa till huvudinnehållet

Nu öppnar Folktandvården i nya lokaler

Publicerad:
Folktandvårdens nya lokaler i Karlskoga ligger vid Örntorget på Värmlandsvägen, alldeles i närheten av busstationen. Foto: Icon Photography

Måndag den 30 maj flyttar Folktandvården Karlskoga in i sina nya lokaler på Värmlandsvägen 12 A. De nya lokalerna är ljusa, rymliga och möter enligt Folktandvården de krav som en modern tandvårdsverksamhet ställer.

I de nya lokalerna finns bland annat utrustning för distanskonsultationer, digital avtryckstagning, intraorala kameror och panoramaröntgen. Det finns totalt 14 behandlingsrum på kliniken.

Entré, väntrumsyta och reception ska tillgodose behov och tillgänglighet för patienter och närstående i alla åldrar. Ett exempel är att det för de yngsta barnen finns en mysig barnhörna i väntrummet. Folktandvården Karlskogas nya läge nära busstationen underlättar för patienter att ta sig till och från kliniken.

En förutsättning

”Satsningen på Folktandvården Karlskoga innebär en satsning för hela Karlskogaområdet. Kliniken i Karlskoga är en viktig kunskapsnod som stödjer och hjälper våra mindre kliniker i Hällefors och Degerfors, som ingår i vår enhet. Satsningen är en förutsättning för vi ska kunna fortsätta bedriva kvalitetstandvård i den västra länsdelen över tid”, säger Marcus Lundell, tillförordnad verksamhetschef, Folktandvården Karlskoga, i ett pressmeddelande.

Lokalerna är planerade utifrån hållbarhet och långsiktighet, med det menas att lokalerna är anpassade för nuvarande arbetssätt och flöden, men de ska också fungera när nya arbetssätt införs. Stor hänsyn har tagit till arbetsmiljön, allt för att medarbetare ska få en så bra och trivsam arbetsplats som möjligt.

Fler kollegor

”En bra arbetsmiljö, funktionella lokaler och modern utrustning är viktigt för att vi ska kunna rekrytera och behålla medarbetare. Våra nya lokaler skapar också, genom fler behandlingsrum och konferensytor, goda förutsättningar för internutbildning och utveckling. Redan under hösten utökar vi vår tandläkargrupp med flera kollegor som under handledning påbörjar Folktandvårdens traineeprogram. Jag upplever att vår mix av kompetent personal och våra nya attraktiv lokaler har ökat intresset för att arbeta hos oss”, det är jätteroligt, säger Marcus Lundell.

”Att Folktandvården har moderna och ändamålsenliga lokaler är viktigt, både för våra patienter och för våra medarbetare. Det främjar arbetsmiljön för medarbetarna och säkerställer att Folktandvården kan utföra tandvård på ett patientsäkert och effektivt sätt i hela Örebro län”, säger Maria Comstedt, ordförande i Folktandvårdsnämnden.

Läs även:

Snart flyttar Folktandvården till nya lokaler

Artikeltaggar

FolktandvårdenKarlskogaVård och omsorg

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.