Hoppa till huvudinnehållet

Fler anhållna efter upploppet i Örebro

Publicerad:
En polis med polishund och motdemonstranter i Sveaparken i Örebro, där Rasmus Paludan, partiledare för det danska högerextrema partiet Stram kurs, fick tillstånd för en sammankomst på långfredagen. Arkivbild.
En polis med polishund och motdemonstranter i Sveaparken i Örebro, där Rasmus Paludan, partiledare för det danska högerextrema partiet Stram kurs, fick tillstånd för en sammankomst på långfredagen. Arkivbild. Foto: Kicki Nilsson/TT

Ytterligare tre personer är anhållna efter upploppet i Örebro på långfredagen.

Det handlar om tre män i 30-årsåldern som är anhållna på sannolika skäl misstänkta för grovt sabotage mot blåljusverksamhet.

Totalt har 11 personer frihetsberövats misstänka för samma brott efter det våldsamma upploppet i Sveaparken i Örebro. Åtta av dem har sedan tidigare häktats.

– Vårt utredningsarbete fortsätter framåt med full kraft och vi känner oss trygga med att vi ska kunna fortsätta identifiera och lagföra fler individer som har varit delaktiga i upploppet i Sveaparken, säger Emelie Bodegrim, kommenderingschef i Polisregion Bergslagen, till polisens hemsida.

Läs också:

Förundersökning inledd mot Polismyndigheten efter upploppenYtterligare tre häktade efter upploppet i ÖrebroNytt beslut: Paludan får hålla möte i ÖrebroPolisen varnade för våld – sju veckor före upploppenYtterligare tre anhållna efter ÖrebrokravallerUtredningen om upploppet fortsätter

Artikeltaggar

AnhållnaBrott & blåljusHäkteÖrebroVåldsamt upplopp

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.