KT-Kuriren blir med podd – väljer ny väg att bevaka valet 2022

Politik | Val 2022
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Valet & kvalet är KT-Kuriens nya satsning för att ge läsarna, och nu även lyssnarna, en chans att få en bättre bild av det kommunala valet den 11 september.
Foto: Kajsa Juslin
Som ett led i att bredda vår bevakning inför valet i höst så har jag nu dragit igång en podcast. Podden går under namnet Valet & kvalet med Reinli och det ska, på ren svenska, bli förbannat kul att få ledsaga er igenom den politiska djungeln i Karlskoga.

Vanligtvis brukar vi inför valet skriva spaltmeter om respektive parti här i tidningen, och så kommer vi även göra i år. Skillnaden är att vi denna gång väljer att bredda oss och ta bevakningen till nya plattformar, och nya möjligheter.

Många läser närmast dagligen om våra politiker och de beslut som fattas men hur låter de egentligen, och vad har du för känsla av dem genom att läsa deras namn i en artikel? Nu ges möjligheten att få komma närmare deras riktiga jag och dessutom få ta del av ett ärligt och öppet samtal i ljudform.

För den som är bekant med poddar kommer det här, förhoppningsvis, att vara ett välkommet tillskott till en redan gedigen katalog av favoritpoddar som snurrar på regelbunden basis. För den som inte är så bekant kan detta kanske bli vägen in i poddvärlden, genom att både erbjuda ett annat ämne än vad som tidigare funnits på bordet samt en annan approach till vad politik kan vara.

Oavsett vilken sida du står på så bjuds du här på ett objektivt samtal där respektive partiföreträdare får chans att prata om det som hände valet 2018, det som hänt under den gångna mandatperioden samt hur de ser på det som komma skall.

Chefredaktör Catarina Lindström, som någonstans långt tillbaka i en pandemidimma kläckte idén om att göra denna podd, säger såhär om hennes tankar.

– Jag tycker att det är spännande att vi tar valbevakningen till en ny nivå. Jag tror och hoppas att det ska få många fler intresserade av lokalpolitik som jag tycker är bland det viktigaste som finns.

Med det sagt. Väl mött hos din vanliga poddleverantör. Nu kör vi!

Om podden

Valet & kvalet med Reinli släpps tisdagar och torsdagar under vecka 23-26 där vardera avsnitt fokuserar på ett enskilt parti. Tanken är sedan att alla partier möts i en debatt under första veckan i september.

Lyssna på respektive avsnitt:

Läs mer om respektive avsnitt:

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.