Hoppa till huvudinnehållet

Theoz har stora förväntningar på publiken i Karlskoga

Publicerad:
Theoz kommer bland annat att uppträda tillsammans med Mariette och John Lundvik.
Theoz kommer bland annat att uppträda tillsammans med Mariette och John Lundvik. Foto: Kristofer Sandberg

I sommar är det dags för den efterlängtade Diggiloo-turnén och en av artisterna är Theodor ”Theoz” Haraldsson, som bara som 11 år inledde en karriär inom dans och musik.

– Jag har stora förväntningar på publiken i Karlskoga, säger han.

Tiktok-dansare, influencer, skådespelare och nu artist, titlarna är många för den unga artisten Theodor ”Theoz” Haraldsson, som i sommar fyller 17 år.

I år ska han för första gången inta scenen på den somriga Diggiloo-turnén tillsammans med bland annat Liamoo och Lena Philipsson.

– Det känns lite sjukt, men såklart jätteroligt. Jag är lite nervös måste jag ändå erkänna. Jag kollade på en Diggiloo-konsert i Dalhalla i Rättvik som yngre, så det känns sjukt att jag ska få uppträda på den scenen själv tillsammans med det här härliga gänget, berättar han.

Han berättar att det blir en spännande utmaning att uppträda tillsammans med andra artister samtidigt.

– Jag har en del scenvana sedan tidigare, men jag har inte arbetat med andra artister på det här sättet. Men det ska bli roligt att turnera med något annat än bara mina egna låtar.

Fullt upp

Trots ett intensivt sommarschema berättar Theodor att han ser framemot turnén och allt den kommer att bjuda på.

– Jag tror att det kommer att bli en riktigt grym sommar och jag trivs väldigt bra med människorna jag ska jobba tillsammans. Det är ett otroligt härligt gäng.

Han berättar även att det är hans första besök i Karlskoga, och förväntningarna är stora.

– Det ska bli väldigt spännande att få uppleva den här publiken och vi alla är väldigt taggade.

Han berättar att han egentligen skulle ha varit med och turnerat för två år sedan, men på grund av pandemin blev det inställt, men han menar att han är med redo nu än vad han hade varit då.

– Jag känner mig mycket tryggare och säkrare idag. Det har ju ändå passerat två år så jag har hunnit bli mer tryggare både som person men även som artist.

Karriär

Theodor har varit offentlig sedan han började med musikappen Musically, och år 2016 publicerade han sin första video och bara ett år senare hade unga Theodor fått en miljon följare på musikappen. Det blev startskottet till resan mot artisteriet och rollen som influenser, endast elva år gammal.

Han berättar att karriären som sångartist inte var något han hade planerat på, men som visade sig bli ett spännande äventyr och 2018 släppte han sin första singel ”Lately”.

– Jag fick testa att spela in en låt och älskade det. Sedan dess har det bara fortsatt och nu är det mindre fokus på sociala medier och jag har valt att satsa lite mer på musiken.

Theodor Haraldsson var även aktuell i årets Melodifestivalen där han tävlade med låten ”Som du vill”.

– Jag är fortfarande i chock över hur bra det gick. Och jag tror att jag känner mig mycket mer säker efter den erfarenheten och skulle absolut kunna tänka mig att göra det igen.

Artikeltaggar

DiggilooInfluencerKarlskogaMusikTheozTikTok

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.