Hoppa till huvudinnehållet

Lindquist förlänger: ”Vill inte spela i något av BIK:s motståndarlag”

Publicerad:
David Lindquist jublar efter ett av sina 13 mål förra säsongen. Foto: FREDRIK KARLSSON

David Lindquist är nu klar för en fortsättning i BIK.

– Visst fanns det intresse från andra klubbar men jag vill inte spela i något av BIK:s motståndarlag, säger nyckelspelaren till klubbens hemsida.

Lindquist, 29, kom till BIK inför 2020–2021 och har varit en viktig spelare sedan dess.

Piteåsonen utgjorde tillsammans med Henrik Björklund och David Lilja BIK:s förstakedja den gångna säsongen, en förstakedja som levererade starkt.

Lindquist noterades för 38 poäng (13+25) och +9 i plusminus på 59 matcher.

I en tidigare intervju med tidningen berättade Lindquist att andra allsvenska klubbar hade visat intresse, men att han gärna ville ta steget till SHL och att han även skulle kunna tänka sig ett utlandsäventyr.

Det hela slutade dock med ny säsong, hans tredje raka, i BIK Karlskoga. Det nya kontraktet är skrivet på ett år.

– Visst fanns det intresse från andra klubbar men jag vill inte spela i något av BIK:s motståndarlag. Jag kollade på alternativ för spel utomlands men det drog ut på tiden och inget alternativ känns mer intressant än BIK Karlskoga, säger Lindquist till klubbens hemsida.

– Jag trivs här, det är en trevlig miljö och det är alltid kul att komma till Nobelhallen. Dessutom är BIK en klubb med ambitioner, man vill vara med och utmana och har under de säsonger jag varit här också varit ett av topplagen. Det passar mig bra, jag vill spela i en toppklubb.

Status med knät

Lindquist missade de två sista semifinalförlusterna mot HV71 på grund av en knäskada, men lämnar lugnande besked om denna.

– Ja, lite rehab återstår men det känns helt okej. Jag vet att jag kommer vara helt ”fit for fight” när det drar igång igen.

Centern återansluter till truppen inom kort för gemensam träning fram till och med fredag 1 juli. Därefter väntar semester fram till måndag 8 augusti.

Med Lindquist klar har BIK två målvakter, sju backar och tolv forwards på kontrakt inför kommande säsong.

– David kommer från en stark säsong där han var med i lagets poängtopp och han är en smart spelare som bidrar på många plan. Min intention har hela tiden varit att behålla honom i laget och det känns väldigt bra att ha gjort klart med honom, säger sportchefen Torsten Yngveson till hemsidan.

Truppbygget

Kontrakt till och med säsongen 2022–2023: Markus Modigs (ny från Linköping) Albin Eriksson (ny från Ässät, Finland), Ludwig Persson (lån från Frölunda), David Lilja, Marcus Hellgren Smed, Arvid Aronsson, William Pethrus, Sebastian Collberg, Gustaf Franzén, Juliuz Persson, Åke Stakkestad, Johan Larsson, Edwin Lindström, Max Wennlund och David Lindquist.

Kontrakt till och med säsongen 2023–2024: Måns Krämer (ny från Vimmerby), Kalle Jellvert, Wilhelm Westlund, Lars Volden, Henrik ”Kingen” Larsson och Alexander Leandersson.

Klara förluster: Aleksi Rekonen (Plzen, Tjeckien), Henrik Björklund, Sebastian Fakt, Viktor Lennartsson (Tingsryd), Albert Lyckåsen (AIK), Janne Tavi, Marc-Olivier Roy ( Pustertal, Italien), Joel Kiirikki och Emil Öhrwall.

Utgående kontrakt: Philip Eriksén.

Huvudtränaren Karl Helmersson har kontrakt även över nästa säsong (2022–2023).

Assisterande tränaren Johan Schoultz har kontrakt över nästnästa säsong (2023–2024).

Läs också:

Allsvenska klubbar på jakt efter Lindquist: ”Får se vad som händer”

Artikeltaggar

BIK Karlskoga A-lagDavid LindquistHockeyallsvenskanIshockeyKarlskogaTorsten Yngveson

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.