Hoppa till huvudinnehållet

Politiker vill återöppna Nickkällans matservering

Publicerad:
Sverigedemokraterna vill återöppna matsalen på Nickkällan.
Sverigedemokraterna vill återöppna matsalen på Nickkällan. Foto: Kajsa Juslin

Sverigedemokraterna i Karlskoga vill få en utredning om möjligheter för att öppna upp matserveringen på Nickkällan.

Patrik Nyström (SD) och Peter Reinholdsson (SD) skriver i sin motion att stängningen av matsalen för ett par år sedan var ovärdig och exkluderande för de som brukade besöka restaurangen.

Istället anser de att utveckla verksamheten, och på så vis förebygga ensamhet, borde vara ett högt prioriterat mål för politiker i Karlskoga kommun. Samtidigt hänvisar man till andra projekt som det ”strösslas kommunala skattemedel” på.

Med motionen föreslår SD kostnader för att återöppna matsalen borde utredas. Alternativt utreda andra driftformer för att öppna igen.

Ser över

Nyligen har folkhälsonämnden blivit ombedda av kommunfullmäktige att yttra sig om motionen.

Enligt tjänsteskrivelsen är Karlskogahems uppfattning att det finns ett önskemål om matservering och att det skulle tillföra ett mervärde för många äldre. Det bedöms dock inte vara tillräckligt många för att starta upp restaurangkök igen, men att man ser över möjligheten att färdiglagad mat utkörd.

– Just nu jobbar Karlskogahem själva med att hitta någon typ av servering. Med anledning av det blir vårt svar att vi kommer inte göra något nu på grund av det som redan händer, säger Martin Hårsmar (M), ordförande i folkhälsonämnden och fortsätter:

– Jag tycker att det är väldigt mycket positivt som händer på Nickkällan och det har ändå blivit ett lyft mot vad det var innan, men vi kan inte se att det kommer gå tillbaka till att laga mat på plats.

Artikeltaggar

KarlskogaMartin HårsmarNickkällanPatrik NyströmPolitikSverigedemokraterna

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.