Hoppa till huvudinnehållet

Amalia uttagen i landslaget igen när VM närmar sig: ”Absolut största i livet”

Publicerad:
Amalia Josbo och Lady Evelin. Foto: Privat

Amalia Josbo är åter uttagen i landslaget med Lady Evelin.

– Det är det absolut största i livet som ryttare, säger hon inför nordisk-baltiska mästerskapet på Flyinge.

En kommentar som hon fått tillfälle att yttra flera gånger den senaste tiden, för tävlingarna blir hela tiden större och större för ekipaget från Karlskoga Dressage Club.

Precis som framgångarna har blivit det. I senaste tävlingen blev det en meriterande andraplats i SM i paradressyr, sedan hon tillsammans med Lady Evelin slutat fyra i SM-debuten 2020 och trea i fjol.

Höjt nivån

– Formen är betydligt bättre nu jämfört med hur det var på SM. Det känns verkligen som att vi höjt vår nivå på kort tid, säger Amalia Josbo.

Nu ska den formen "konserveras” och helst förbättras ytterligare eftersom det kommer att vara mycket tuff konkurrens i samband med tävlingarna på Flyinge.

– Drömmen är att komma till final, att vara bland de åtta bästa. Det blir jättesvårt men det är vad vi siktar mot.

Programmet

På midsommarafton kommer Amalia och hennes man Peter, som är ett stort stöd i satsningen mot de största mästerskapen, att lasta Lady Evelin för avfärd mot Skåne.

– Alla som är på Flyinge den här helgen vill ta plats i lagtävlingen. Vi är sex svenskar som konkurrerar om fyra platser.

Lagtävlingen rids under söndagen. På måndagen är det individuella tävlingar. Och på tisdag väntar finalen.

Det här är sista chansen att visa sin klass inför VM som äger rum i Danmark, vecka 32.

– Realistiskt sett kan jag inte tro att vi ska få chansen där redan nu då vi jämfört med konkurrenterna bara är i början på vår internationella karriär. Naturligtvis hoppas jag förstås ändå att vi lyckas så bra på Flyinge att vi i högsta grad kommer finnas med i diskussionen när det svenska VM-laget ska tas ut. Det är det jag siktat mot och drömt om så jag ska göra allt för att stärka mina möjligheter.

SM-silver för Amalia Josbo: "Absolut största framgången”SM-hoppet Amalia om stödet i VM-satsningen: ”Han är ovärderlig”Äntligen får Amalia gråta glädjetårar

Artikeltaggar

Amalia JosboFlyingeHästsportKarlskoga Dressage ClubLady Evelin

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.