Hoppa till huvudinnehållet

Philips första seger blev uppmärksammad av profil – även ”Kerra” vann

Publicerad:

Det blev en lyckosam tisdag för två kuskar med Karlskogakoppling: Philip Spelling, som bor i Backeberga, och Kent P Gustavsson, som kommer från Karlskoga.

Philip Spelling tog hem sin första seger som både tränare och kusk när han vann det tredje loppet på Eskilstuna.

Innan dess hade han på sju lopp som kusk som bäst varit sexa.

29 år unge Spelling körde Untouchable In, som han äger tillsammans med sambon Sara Jansson, till en överlägsen seger.

Själv kommenterade han det så här på Facebook: "Första tränarsegern och första kusksegern. Alla gratulationer är jag väldigt tacksam för och det var lite extra kul att Anders Lindqvist hade twittrat om segern. Ni som inte vet vem han är så är han en väldigt stor känd travprofil".

Lindqvist, som vunnit drygt 1 500 lopp som kusk och bland annat tog en dubbelseger som tränare i Derbyt 1987 då han själv körde Atom Knight och även tränade tvåan Ewing Turf, skrev: "Philip Spelling får smaka på segers sötma för första gången som kusk".

Lindqvist har under många år haft Frankrike som sin bas.

Vinsten var värd 10 000 kronor. Kilometertiden: 1.14,9/2 140 meter, autostart. Segermarginalen till tvåan var sju längder. Oddset som vinnare: 17,38.

”Kerras” sjätte i år

Kent P. Gustavsson tog sin seger med O.F. Paraguas. Ekipaget vann det tionde loppet. Det var hästens första seger i karriärens tionde start. Den belönades med 10 000 kronor.

För "Kerra" var det sjätte vinsten i år som kusk.

Det är tränarkollegan på Örebro, Juhani Partanen, som tränar vinnarhästen.

Marginalen ner till tvåan i loppet var en nos. Kilometertiden för O.F. Paraguas var 1.17,8/2 140 meter, autostart. Vinnaroddset: 5,48.

Artikeltaggar

Kent P GustavssonPhilip SpellingSundbyholmTrav

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.