Hoppa till huvudinnehållet

Säsongen över för Karlskoga Wolves: ”Viss besvikelse”

Publicerad:
Wolvestränaren Tobias Jatko.
Wolvestränaren Tobias Jatko. Foto: Fredrik Narvelid

Karlskoga Wolves förlorade söndagens hemmamatch mot Arlanda med 22–48 och missade därmed chansen att ta sig till slutspel.

– Det är klart att det är en besvikelse, säger tränaren Tobias Jatko.

Karlskoga Wolves fick inte spelet att stämma inledningsvis på Nobelstadion.

– Vi kom inte riktigt ut som vi vill. Vi var inte på plats rent mentalt när matchen började. Samtidigt är Arlanda ett väldigt bra lag. De har spelare med erfarenhet från superserien. Vi steppade ändå upp ju längre matchen led, tycker Jatko.

Wolves var i underläge med 14–28 i halvtid.

– I andra halvlek blev det lite mycket jakt från vår sida. De gjorde poäng mot oss åt andra hållet så fort de fick bollen.

När matchen var över stod Arlanda som segrare med 48–22 och avancerar därmed till slutspel tillsammans med AIK.

”Uträknade”

För Wolves, som slutade på tredjeplats i den norra division 1-serien, är säsongen över.

– Vi var uträknade från början och tippade tvärsist i den här serien. När vi får smälta det här kommer vi nog tycka att vi gjort en helt okej säsong.

Wolves hade som målsättning att ta sig till slutspel.

– Vi har alltid tyckt att vi varit bättre än rankingen. Jag tycker att man alltid ska ha som mål att gå så långt som möjligt. Självklart är det en viss besvikelse i laget men jag tror, som sagt, att vi kommer vara skapligt nöjda till sist ändå.

Det här var Jatkos första säsong som huvudtränare.

– Det har varit superroligt. Vi har haft många coacher som ställt upp under säsongens gång. Vi har varit ett väldigt bra gäng.

Blir det en fortsättning?

– Ja, som det ser ut just nu vill alla coacher fortsätta. Det verkar som att det blir nytt förtroende, säger Jatko som i matchen mot Arlanda vill ge extra beröm till Robin Brorsson.

– Han har gett 110 procent hela säsongen.

Artikeltaggar

Amerikansk fotbollKarlskoga WolvesNobelstadionTobias Jatko

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.