Hoppa till huvudinnehållet

Fyra medaljer till Karlskogaungdomar på Världsungdomsspelen

Publicerad:
Medaljörerna Elisa Östin och Anna Ferletta. Foto: Privat

Tretton personbästa, flera årsbästa och fyra medaljer tog Karlskoga Friidrotts ungdomar när de deltog i Världsungdomsspelen på Nya Ullevi i Göteborg i helgen.

Det var Elisa Östin, F12, Rebecka Albinsson, F13, Thomas Ferletta, P15, Amanda Minstedt, F15, Anna Ferletta, F17, och senioren Adam Elhendy Gunnarsson som, i ett soligt men ganska blåsigt Göteborg, deltog och presterade fina resultat 17–19 juni.

Tävlingen är en av Nordeuropas största friidrottstävlingar och firade i år 25-årsjubileum. I flera grenar deltog uppemot 100 tävlande från både Norden och andra länder.

Fem personliga rekord

På 60 meter häck sprang Elisa Östin in ett personbästa redan i försöken (9.99) och tog sig till final, där hon sänkte sitt rekord ytterligare (9.80) och tog silver.

Hon fortsatte sedan den första dagen med att slå ett nytt personligt rekord med hela sex sekunder, och slutade sjua, på 600 meter och därefter åtta i kulstötning.

Dag två tog hon brons i både spjutkastning och 60 meter löpning. Dag tre avrundade hon helgen med en 14:e plats av 82 tävlande i en smått kaotisk längdhoppstävling, och slutligen slutade hon på femte plats på 200 meter.

"Glad och stolt"

– I hennes första Världsungdomsspel lyckades hon slå fem personliga rekord, ta tre medaljer och dessutom ta sig till final i sex grenar med fina placeringar. Hon var både glad och stolt och längtar efter nästa års spel, kommenterade Karlskoga FIF:s Torbjörn Östin.

Elisa Östin tog emot silvermedalj efter 60 meter häck.
Elisa Östin tog emot silvermedalj efter 60 meter häck. Foto: Privat

Rebecka Albinsson sprang också 60 meter häck, men i en stor F13-årskull räckte inte riktigt hennes heat-tid till final. På 600 meter sprang hon dock senare under dagen B-final och slog personligt rekord (1.52.28) och slutade på 14:e plats där.

Under dag två sprang hon både 60 meter och debuterade i 1 500 meter och satte fina tider. Som avrundning av helgen slutade hon på 14:e plats av hela 93 löpare på 200 meter, vilket betydde att hon totalt slog fyra nya personliga rekord och satte många fina tider under helgen.

"PB" i paradgrenen

Thomas Ferletta gjorde fina tider i debutgrenen 300 meter häck, på 300 meter och i paradgrenen 800 meter. På tre försök slog han tre personliga rekord. Framför allt på 800 meter, där han slutade tvåa i B-finalen, imponerade han i och med att han slog sitt tidigare personliga rekord med hela två sekunder.

Amanda Minstedt gjorde trots en del skador under året en fin helg där hon deltog i fem grenar. Hon var nära personligt rekord i både 300 meter häck och 80 meter, där hela 108 löpare deltog. I sin sista gren för helgen slog hon årsbästa i spjut (31.85 meter).

Anna Ferletta gjorde återigen en mycket bra medeldistanstävling och slog personligt rekord på 1 500 meter hinder med hela sex sekunder (5.11.42), vilket också gav ett silver i A-finalen.

På samma distans utan hinder följde hon upp medaljen med en tredjeplats i B-finalen och ännu ett personbästa. En stund efteråt sprang hon 400 meter, bara för att ha provat på distansen någon gång, och sprang in på tiden 66.68 på väldigt stumma ben.

– Anna är jättenöjd över sina insatser och ser fram emot att träna hårt och se hur långt det räcker på USM senare i sommar, kommenterade Torbjörn Östin.

Anna Ferletta silver 1 500 meter hinder.
Anna Ferletta silver 1 500 meter hinder. Foto: Privat

Enda senioren

Slutligen deltog Adam Elhendy Gunnarsson, som också dragits med några skador under året, i seniorernas längdhopp och 100-meterstävling. I längdhoppet tog han en sjunde plats med 6.81 som längsta hopp och på 200 meter var han några få hundradelar ifrån en plats i B-finalen med sin tid 11.59.

Sammanfattningsvis var det alltså en väldigt lyckad helg för deltagarna från Karlskoga Friidrott som nu ser fram emot kommande tävlingar.

Karlskoga Friidrotts ungdomar övade in prispodiet kvällen innan tävlingsstart.
Karlskoga Friidrotts ungdomar övade in prispodiet kvällen innan tävlingsstart. Foto: Privat

Artikeltaggar

Adam Elhendy GunnarssonAmanda MinstedtAnna FerlettaElisa ÖstinFriidrottGöteborgKarlskoga friidrottRebecka AlbinssonThomas Ferletta

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.