Hoppa till huvudinnehållet

Fyra från Bats i juniorlandslaget – förbundskaptenen berömmer klubben

Publicerad:
Tre av fyra juniorlandslagsspelare från Karlskoga Bats. Stående från vänster: Daniel Boox och Oscar Westerlund. Längst fram: Gustav Öijen. Jakob Lindkvist saknas på bilden.
Tre av fyra juniorlandslagsspelare från Karlskoga Bats. Stående från vänster: Daniel Boox och Oscar Westerlund. Längst fram: Gustav Öijen. Jakob Lindkvist saknas på bilden. Foto: Karlskoga Bats

Förbundskaptenen Tony Klarberg har tagit ut fyra spelare från Karlskoga Bats till det stundande junior-EM-kvalet.

Karlskogakillarna som får chansen i juniorlandslaget efter den sista ”gallringen” som gjordes i samband med det nyligen genomförda lägret i Leksand, är: Daniel Boox, Jakob Lindkvist, Gustav Öijen och Oscar Westerlund.

– Både Daniel och Gustav är födda 2007 så de är tre år yngre än många andra. Jakob är 05:a medan Oscar är 04:a, säger Tony Klarberg.

Spelarna som har 2004 som födelseår är de äldsta i truppen.

Näst flest från Bats

Sundbyberg har flest spelare med i 20-mannantruppen, fem. Karlskoga och Sundbyberg näst flest med fyra vardera.

– Det man generellt kan säga om de yngre spelarna från Karlskoga är att de är ”vällärda” från grunden och vältränade. Det märks att klubben har bra tränare och bra träningsmöjligheter, säger förbundskaptenen som även kommer att vara huvudcoach för det svenska juniorlandslaget i samband med det stundande kvalet.

Minst fyra matcher

Kvalet till junior-EM ska spelas i Sundbyberg 4–9 juli.

Måndag 4 juli inleder Sverige mot Polen. På tisdagen väntar match mot Schweiz. Onsdagens motståndare är Storbritannien. På fredagen handlar det om möte med Turkiet.

De lag som blir etta respektive tvåa i gruppspelet möts i final på lördagen. Vinnaren där kvalificerar sig för junior-EM som spelas i Tjeckien i augusti.

– Det var meningen att det här kvalet skulle spelas förra året men fick flyttas på grund av coronapandemin. Vi går in för att vinna kvalet och ta oss till slutspelet. Det är väldigt svårt att säga något om motståndarna eftersom det inte varit något landslagsspel de senaste åren men Storbritannien kan bli en tuff motståndare, kommenterar Tony Klarberg.

Fyra från Karlskoga på landslagsläger – junior-EM hägrarFem från Karlskoga på uttagning till landslagGustav – rekordung i elitserien: Nu drömmer han om en ännu större utmaning

Artikeltaggar

BasebollDaniel BooxGustav ÖijenKarlskoga BatsOscar Westerlund

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.