Svar på tidigare insändare: Hur skulle frågan om Coop-huset genomföras?

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Insändarskribenten menar att det finns få lediga hyreslägenheter i Degerfors.
Foto: Anna-Stina Tallmyren

Du tycker att degerforsborna ska tillfrågas - kan du berätta HUR?

Om du bara skulle gå ut och slumpvis ställa frågor till dem du möter, skulle du inte få något representativt tillförlitligt svar.

Folkomröstningar är oerhört kostsamma, så det är tyvärr inte någon tänkbar metod.

Nej, du får förlita dig på att de allra flesta frågor löses via den demokratiska uppbyggnaden vi har i Sverige – d v s att du röstar på det parti som du tycker företräder dina åsikter bäst.

Det innebär såklart att det inte alltid blir som du själv tycker, men det finns majoritet för besluten - den representativa demokratin.

Åren mellan 2010-2014, då V hade egen majoritet, ville en livsmedelskedja etablera sig i Degerfors. Kravet som V ställde var, att affären skulle finnas på Bruket, annars skulle det bli avslag. Då backade de ur, för de ville sin butik vid Skolgatan.

Det är alltså inte politiker som ser till att det finns affärer, men de kan försöka locka och styra hugade affärsidkare till olika områden.

Du skriver om hus utan hyresgäster, vilket förvånar. Degerforsbyggen har EN ledig lägenhet i Degerfors.

Om du menar villor som står tomma, så har de trots allt, alltid ägare. Då ett hus är alltför vanvårdat, kommer det upp som ärende i bygg – och miljönämnden.

Det är oerhört tungrott, att få till t ex en rivning – framför allt en rivning som inte kommunen till syvende och sist får betala.

För några år sedan revs gamla strömtorpsskolan, och det tog många år från de första anmälningarna - och en omfattande pappersexercis - innan den stora tegelbyggnaden kunde rivas (och kommunen behövde inte betala).

Just i dagarna har noterats att det har rensats ogräs i bl a rondellen Storgatan/Medborgargatan, samt i rabatterna intill, vilket är glädjande.

”MLH” – aktivera dig i något parti, eller starta en intressegrupp, då kan du påverka utvecklingen.

Insändaren menar att det finns få lediga hyreslägenheter i Degerfors.

Röda nejlikan

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.