Hugo Forsberg lämnar KIB för division 1-klubb

Publicerad:
Hugo Forsberg lämnar KIB för division 1-klubben Örebro. Foto: Kajsa Juslin

Hugo Forsberg, 19, lämnar Karlskoga innebandy för spel i division 1-klubben Örebro.

– Det ska bil kul att testa på en högre nivå, säger backen.

Hugo Forsberg var lagkapten i KIB förra säsongen och gjorde tio poäng på 20 matcher från sin backposition.

En av anledningarna till att det nu blir spel i Örebro stavas Emil Olsson-Höök.

Han är ny tränare i division 1-klubben och har flera år bakom sig i KIB.

– Han gav mig chansen att komma dit och testa. Jag har mest haft kontakten med Örebros sportchef, säger Forsberg.

Han fortsätter:

– Men det är klart att det är en fördel att ha han som tränare. Jag vet hur han vill spela och han känner mig. Jag ser det här som en väldigt bra chans för min utveckling. Det ska bli jättekul att få testa på spel på en högre nivå. Se hur man står sig.

Övergången till Örebro blir Forsbergs första klubbyte i karriären.

– Det har varit ett tufft val, absolut. Karlskoga har gett mig chansen och jag har spelat här sedan jag var liten. Men jag känner att jag vill testa någonting nytt. Karlskoga finns alltid kvar.

Örebro åkte ur allsvenskan den gångna säsongen och hoppas nu på att ta steget tillbaka.

Vilka förhoppningar har du på säsongen?

– Jag vill utvecklas ännu mer och ta större kliv. Jag har varit med och tränat några gånger och känner att det är en högre fart. Det ska bli kul att testa på det.

Emil Olsson-Höök säger så här om att värva Forsberg från sin gamla klubb:

– Jag var med och plockade upp Hugo till A-laget och han har varit med hela min resa i Karlskoga. Han var lagkapten förra säsongen trots sin unga ålder och det säger en hel del om hans karaktär – som jag älskar. Jag både tror och hoppas på att han kommer vara bidragande även på en lite högre nivå.

Artikeltaggar

Hugo ForsbergInnebandyKarlskoga IB

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare