Hoppa till huvudinnehållet

Indraget alkoholtillstånd igen för Nya Indian Curry

Publicerad:
Reporter Anders Persson
Anders Persson
anders.persson@kt-kuriren.se
Restaurang Indian Curry i Karlskoga
Restaurang Indian Curry i Karlskoga Foto: Kajsa Juslin

Turerna kring Nya Indian Curry och deras serveringstillstånd har varit många. Men nu har förvaltningsrätten kommit med sin dom där man återkallar av serveringstillstånd enligt alkohollagen.

Serveringstillståndet drogs in för företaget Roz Village Curry som drev Indian Curry restaurang i april 2020. Verksamheten bytte ägare och namn till Chik Chik House och restaurangen bytte namn till Nya Indian Curry och fick nytt serveringstillstånd. Den 17 februari beslutade tillväxt- och tillsynsnämnden i Karlskoga att dra in serveringstillståndet för restaurangen och hävdade att tidigare ägare fortfarande hade ett betydande inflytande över driften av verksamheten.

Brister i verksamheten

Enligt nämnden uppfyllde Roz Village Curry och dess företrädare inte alkohollagens krav på ekonomisk lämplighet. Till grund för återkallelsen låg även brister i verksamhetens hantering av kassaregister, en underlåtenhet att anmäla förändringar i bolagets styrelse samt att företaget meddelats en erinran med anledning av brister som uppvisats avseende tillhandahållande av mat och att verksamheten vid flera tillfällen hållits öppen längre tid än vad serveringstillståndet tillåtit.

När det nya bolaget tog över restaurangen följde två från den gamla styrelsen med. En blev direkt restaurangchef och fick sedan andra uppgifter i verksamheten. Den andra är i dag restaurangchef och äger majoriteten av aktierna i bolaget, är ledamot i styrelsen samt anmäld som verklig huvudmani dag.

Förvaltningsrätten har kommit med sin dom där man återkallar av serveringstillstånd enligt alkohollagen.
Förvaltningsrätten har kommit med sin dom där man återkallar av serveringstillstånd enligt alkohollagen. Foto: Johan Nilsson/TT

Tillväxt- och tillsynsnämnden hävdade att tidigare ägare fortfarande hade ett betydande inflytande över driften av verksamheten och drog då in serveringstillståndet.

Överklagade

Restaurangägaren överklagade. Den 13 maj beslutade förvaltningsrätten om inhibition, att innan de kommer med sitt slutliga beslut, så upphäver de återkallelsen av alkoholtillståndet och restaurangen fick tills vidare sälja alkohol.

Nu har förvaltningsrätten kommet med sin dom där de beslutar att återkallar av serveringstillstånd enligt alkohollagen.

Förvaltningsrätten skriver i domen: "Vad som framkommer av utredningen talar enligt förvaltningsrättens mening för att de båda personerna är och har varit personer med betydande inflytande både i Roz Village Curry och i det aktuella bolaget. Detta, tillsammans med omständigheterna att bolaget ansökte om serveringstillstånd kort tid efter det att Roz Village Curry tillstånd återkallats, att verksamheten drivs vidare med samma inriktning som tidigare under i allt väsentligt samma namn, talar enligt förvaltningsrättens mening med styrka för att bolaget inte agerat självständigt i förhållande till Roz Village Curry att det får anses utrett att fråga är om ett bulvanförhållande".

Förvaltningsrätten skriver vidare: "Roz Village Currys serveringstillstånd återkallades bland annat med anledning av omfattande och upprepad ekonomisk misskötsamhet. Förvaltningsrätten anser därför, lika med nämnden, att bolaget inte uppfyller kravet på ekonomisk lämplighet och att bristerna är så allvarliga att de utgör grund för att återkalla bolagets serveringstillstånd. Överklagandet ska därför avslås".

KT-Kuriren har sökt restaurangens VD, Sukhdev Singh, för en kommentar om han tänker överklaga beslutet.

Läs också

Artikeltaggar

Brott & blåljusFörvaltningsrättenKarlskogaServeringstillstånd

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.