Axén totalsågar Degerfors: ”Har du bara ett par dojor så får du lira”

Publicerad:
I podden ”Tutto Balutto” diskuterades Degerfors match mot AIK på söndag. Det var inga snälla ord Alexander Axén delade ut till det rödvita försvaret. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Fotbollspodden ”Tutto Balutto” släppte under torsdagsmorgonen ett specialavsnitt inför den allsvenska omstarten i helgen. Gäst var Discoverys expert Alexander Axén, som riktade skarp kritik mot Degerfors försvar – och hyllade Diego Campos.

– Han är ungefär en ny Paulinho, säger han i podden.

På söndag spelar Degerfors hemma på Stora Valla mot AIK, när allsvenskan drar i gång igen efter sommaruppehållet. Laget har inte rosat marknaden på poäng under inledningen och ligger näst sist med två segrar och åtta förluster.

Inför helgens matcher släppte ”Tutto Balutto” första delen av två specialavsnitt inför omstarten av serien, med Alexander Axén som gäst. Han har tidigare riktat kritik mot Degerfors spel och höll inte igen den här gången.

Om 0–6-förlusten mot Elfsborg i våras sa han så här:

– Vad vet man om Elfsborg? De pressar tokhögt hela tiden. Varför när du är dålig ska du hålla på och spela i straffområdet då? De ger bort två mål. Jag blir så jävla förbannad när jag ser sånt där så jag höll på att tappa huvudet.

– De måste lära sig att de inte kan spela såhär nu. Det går inte att vara för romantisk och säga att i Degerfors gör vi såhär och såhär, för någonstans måste man ändå försöka vinna matcherna och det kan man inte göra genom att spela så huvudlöst som de har gjort i många matcher.

”Jösses”

Men det är inte bara kritik han delar ut till Degerfors. Han hyllar en specifik spelare som stått för två mål hittills: Diego Campos.

– Jag sticker ut hakan och säger att han är ungefär en ny Paulinho (tidigare i BK Häcken, Örebro SK och Hammarby IF). Jag tror att det är många lag som kommer att titta på honom om Degerfors åker ur. Men försvarsmässigt? Jösses alltså. Det känns som att har du bara ett par dojor så får du lira.

Läget i DIF inför allsvenska omstarten: ”Mycket bra förberedda”Leif Olsson om biljettläget mot AIK: ”Hoppas på lapp på luckan”

Artikeltaggar

Degerfors IFDegerfors IF HerrFotboll

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare