Hoppa till huvudinnehållet

Degerforsbo rånades på bil - bilen stoppades med en spikmatta

Publicerad:
Foto: Patric Söderström / TT

En man i 30-årsåldern har dömts till tre års fängelse för grovt olaga hot, två fall av rån, rattfylleri, ringa narkotikabrott och brott mot knivlagen.

Det var den 28 februari som allt hände. Det började med att mannen, som är från Mariastad, körde in på Circle K vid Brändåsen i Kumla kommun. Där stannar han till med sin bil och hotar en person med ett pistolliknande föremål. Målsägande slänger sig i bilen och kör fort därifrån.

Mannen ser en bil som stanna på en parkering vid Circle K. Målsägande i den bilen hade stannat för att vila. Mannen går fram till bilen, sparkar på rutan, tar fram ett pistolliknande föremål och beordrar målsägande att gå ur bilen. Mannen slog målsägande flera gånger med pistolen i huvudet. Målsägande lyckas springandes lämna bilen och flydde in på macken där han larmar polisen, Mannan stjäl då hans mobiltelefon och plånbok med körkort och betalkort.

Därefter åker mannen vidare till OKQ8 Laxå där han parkerar sin egen bil. Där står en Degerforsbo och tankar sin bil. Mannen gick fram till honom och riktade pistolen mot honom och sa att han behövde hans bil.

Polisen från Karlskoga åkte upp på larmet och blev beordrad till Åtorp för den stulna bilen var på väg åt deras håll. Bilen som var stulen hade gps så de kunde se hur den körde.

Polisen fick till upp gift att lägga ut en spikmatta. Bilen körde över spikmattan och stannade efter några hundra meter med trasiga däck. Mannen lämnade bilen och sprang ut på ett skogshygge och där fick polisen stopp på mannen.

Artikeltaggar

ÅtorpBrott & blåljusBrott mot knivlagenDegerforsFängelseGrovt olaga hotKumlaLaxåMariestadRånRinga narkotikabrott

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.