Hoppa till huvudinnehållet

Peter Pan: ”En magisk upplevelse”

Publicerad:
Kapten Krok och peter Pan som spelas av Jennifer Ljusterås och Simon tarrakamäki. Foto: Ola Gustavsson

Peter Pan är teaterföreningen Lysets sommarteater. Vår ungdomsreporter Tracey Gomes har varit på plats och tittat på föreställningen.

”Nog måste det finnas fler än jag därute som delar känslan och längtan av att aldrig behöva bli vuxen”, skriver hon.

Jag har både hört och läst många berättelser, men det är något med just Peter Pan som fångar mig totalt. När jag nu fick ett tillfälle att skriva en recension om just teatern Peter Pan som Peter Krantz har dramatiserat blev jag väldigt glad. Både för att jag dels gillar att se på teater men mest av allt var det för att jag älskar Peter Pan filmen. Tänk att bo i ”Landet Ingenstans” där allt bara är magi och man är ung för evigt.

Teatern Peter Pan presenteras på Alfred Nobels Björkborn av teaterföreningen Lyset tillsammans med Karlskogas Kulturskola och den har inspirerats av pjäsen Peter Pan som James Matthew Barrie skrev 1904.

Wendy spelas av Antonia Cervall
Wendy spelas av Antonia Cervall Foto: Ola Gustavsson

Under teatern får vi följa med Peter som spelas av Simon Tarakkamäki på ett äventyr där han försöker rädda sina vänner från Kapten Krok och hans pirater.

Pulshöjande duell

Föreställningen bjuder inte bara på dramatisering utan även sång och musik. De flesta låtarna gjordes om så att de skulle passa in i temat och de var välkända så att publiken kunde sjunga med. Till exempel så gjordes låten ”She´s got the Look” av Roxette om till “She´s got the Hook” som känns väldigt passande för Kapten Krok.

Det blir en pulshöjande duell mellan Peter och Kapten Krok när han försöker rädda Wendy från att tvingas gå på plankan.

Alfred Nobels Björkborn känns verkligen som den perfekta platsen att spela denna teater på. Det magnifika ekträdet som är i mitten av scenen och den gröna omgivningen påminner om skogen där Peter och hans vänner befinner sig i filmen som hade premiär 2003.

Saknade ungdomarna i publiken

Stämningen i publiken var glädjefull och det var mest småbarnsfamiljer och den äldre generationen som var där, ungdomarna tyckte jag saknades. Men jag älskade verkligen teatern och tror att många fler i tonåren skulle gilla den lika mycket som jag.

Nog måste det finnas fler än jag därute som delar känslan och längtan av att aldrig behöva bli vuxen, precis som Peter förtydligar med sin jackas text ”Never Ever Vuxen”.

Pirater och Tigerlilja
Pirater och Tigerlilja Foto: Ola Gustavsson

Det bästa med teatern var de duktiga skådespelarna med Simon i spetsen. Efter hans deltagande i årets Rising Stars med Kulturskolan så hörde jag barn säga att han var ”kunglig”. Efter att jag nu sett honom i rollen som Peter Pan så tror jag bara Simons popularitet kommer fortsätta! Simon och flera av hans medspelare skulle lätt kunna medverka på större teatrar.

Så se nu till att fylla alla platser på läktaren, ni kommer inte att ångra er.

Tracey Gomes

Musikaliskt äventyr med Peter Pan vid Björkborns herrgård

Artikeltaggar

Peter KrantzTeaterTeaterföreningen Lyset

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.