Hoppa till huvudinnehållet

Dubbla segrar i VM för Mikael Persson

Publicerad:
Mikael Persson.
Mikael Persson.

Mikael Persson fortsätter sin fina form och fick med sig två förstaplaceringar i helgens VM-tävling i enduro i Italien.

Karlskogaföraren, som i år gör VM-comeback och kör i klassen E3, har inlett säsongen 2022 på ett övertygande sätt med bättre resultat för varje tävling.

I mitten av maj tog han dubbla pallplatser i Portugal och följde nu upp det med ännu bättre resultat i deltävling tre.

Under dag ett vann han med 30 sekunder före italienaren Matteo Pavoni.

Under söndagen vann han med tio sekunder före fransmannen Leo Le Quere.

"Tuffa dagar"

– Det har varit en riktigt bra helg resultatmässigt men även känslan innan helgen har varit jättebra. Det var långa och tuffa dagar här i Italien så det var inte alldeles enkelt, men jag hade en bra känsla med hojen. Jag hade några lugna veckor efter Portugal och har varit hemma och tränat mycket för att förbereda mig och bevisligen funkade det riktig bra, säger Persson.

27-åringen tog i och med dubbelsegern ledningen i sammandraget. Han klättrade också till en åttonde plats i EnduroGP-ställningen.

Hur högt rankar du helgen?

– Det är självklart riktigt grymt, men det är så många race kvar på året så det gäller att inte tappa fokus på slutmålet. Den är ju med där uppe bland de bättre, men det finns fortfarande saker att förbättra och att jobba vidare på, säger Persson, som är i full gång med att förbereda sig för nästa deltävling.

Deltävling fyra körs i Portugal i helgen. Efter det återstår tre tävlingar av säsongen.

Artikeltaggar

EnduroMicke Persson

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.