Hoppa till huvudinnehållet

Japanskt skogsbad utan vatten utanför Storfors

Publicerad:
Karin Stenberg bjuder in besökare till skogsbad i Lundsberg.
Karin Stenberg bjuder in besökare till skogsbad i Lundsberg. Foto: Eva Wiklund

Den som har funderat på vad skogsbad kan innebära har en ypperlig chans att ta reda på det onsdag kväll den 29 juni. Då finns det chans att uppleva skogen med alla sina sinnen under en guidad tur i Lundsberg.

Det är Karin Stenberg, som driver företaget Healthy Habits i Furuvik, Lundsberg, som bjuder in till en prova-på-kväll. Skogsbad är en slags terapiform som man själv utövar och den har sitt ursprung i Japan under namnet Shinrin yoku.

– Det har inget med bad i vatten att göra utan handlar om att för en stund släppa stress och vardag för att uppleva naturen med alla sinnen. Enligt forskningen har skogsbad stor effekt på vår hälsa, säger hon.

Med start vid Villa Furuvik bjuder hon nu in till en kortare promenad med lite olika övningar i skogen. Deltagarna får gärna ta med något att sitta eller ligga på och kanske en varm tröja för stilla stunder.

– Jag hoppas att många vågar testa detta även om det är lite okänt, säger Karin, som till denna tur inte har någon obligatorisk betalning.

Artikeltaggar

LundsbergMotion och hälsaStorfors

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.