Hoppa till huvudinnehållet

Karlskoga får ett eget serielag i badminton: ”Har uppnått målet”

Publicerad:
Nithi Thumduangs Karlskoga BMK spelar som ett separat lag i höst. Foto: Fredrik Narvelid

Till hösten kommer Karlskoga Badmintonklubb ha ett eget serielag i badminton.

– Vi har inte haft något riktigt serielag under mina 20 år här så det ska bli riktigt kul, säger lagledaren Nithi Thumduang.

2019 startade badmintonklubbarna i Karlskoga och Kristinehamn ett samarbete med syfte att gynna tillväxten och för att delta i seriespel tillsammans.

Laget gick under namnet Team Östra Värmland och nu har syftet uppnåtts. Tillräckligt många spelare finns för att kunna ha egna serielag.

– Det blev klart i maj någon gång skulle jag säga. Det var ett tag sedan Karlskoga hade ett eget serielag så det ska bli riktigt kul, säger Nithi Thumduang.

Kan mötas

Laget, som i och med samarbetet förra året spelade i division 3, kommer hamna i division 3 eller division 4.

– Serien är inte spikad så vi har inte sett vilken serie eller om vi kommer möta Kristinehamn än. Vi väntar på att det ska komma ut här i början av augusti men chansen är ju ganska stor.

Hur skulle det bli? Mycket rivalitet?

– Ja lite kanske, men vi har tränat så pass länge tillsammans så vi har ju respekt för varandra. Det ska bli kul, bara positiva grejer.

Att klubbarna skulle avsluta samarbetet var tanken hela tiden.

– Innan samarbetet fick vi inte in så många spelare eller yngre förmågor, så då tänkte vi att vi kör det här samarbetet med serielag och ser om det händer något. Och under tiden har barnen blivit större och börjar bli duktigare samtidigt som vi fått till ett gäng spelare igen. Så då har vi uppnått målet och båda kan ha ett eget lag.

Karlskoga Badmintonklubb har i dagsläget cirka 40 till 50 spelare i klubben.

– Majoriteten är ungdomar och det är exakt det vi vill ha. Ju äldre de blir så flyttas de upp ett par hack hela tiden för varje säsong, säger Thumduang, som ser positivt på framtiden.

Sommarledigt

Just nu är det sommaruppehåll men i början av augusti kommer laget börja träna igen. Det första seriesammandraget börjar i slutet av september.

– Det spelas fyra sammandrag på hösten och tre under våren. Vi kommer ha en turnering i oktober och november också på hemmaplan. Det är som en cuptävling i princip, då är det öppet för alla, säger Thumduang.

I dagsläget är han ensam lagledare.

– Just nu är det bara jag. Vi har inte riktigt diskuterat allt än, men det kommer vi göra här i början av augusti, då kickar vi igång ordentligt.

Artikeltaggar

BadmintonKarlskogaNithi ThumduangTeam Östra Värmland

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.