Hoppa till huvudinnehållet

Bats siktar på en ny seger i hemmacupen

Publicerad:
Lukas ”Laxen” Lindström, till vänster, och lagkompisen Casper Cannehag inför lördagens och söndagens cup på Karlskoga IP.
Lukas ”Laxen” Lindström, till vänster, och lagkompisen Casper Cannehag inför lördagens och söndagens cup på Karlskoga IP. Foto: Tomas Nilsson

Karlskoga Bats vann förra året Axö consulting cup på hemmaplan. Kommande helg är det dags igen. Och målet är att vinna även nu.

Det är fem U15-lag som kommer att göra upp på Karlskoga IP under lördag och söndag.

Hemmaklubben Bats, som har så många som 22 spelare i den här kullen, har två lag med. I övrigt blir det tre kombinationslag.

– Sundbyberg ska ha ett lag tillsammans med sex japanska spelare som kommer hit. Enköping och Stockholm har ett gemensamt lag. Och så spelar Leksand och Rättvik tillsammans, berättar Jonas Cannehag som är en av ledarna för Batsungdomarna.

Till att börja med handlar det om gruppspel innan cupen under söndagseftermiddagen avgörs med slutspel.

Segerrikt 2021

Under det segerrika fjolåret var Axö cup en anhalt för Bats U15-lag som radade upp vinster, så många som 20, inför SM-finalen.

– Alla räknade med att vi även skulle vinna finalen i SM, säger spelaren Casper Cannehag.

– Det blev därför riktigt nervöst, fortsätter lagkompisen Lukas ”Laxen” Lindström.

– Pressen blev för stor, tillägger Casper Cannehag.

Det gjorde att Bats inte kunde motsvara sitt favoritskap i slutspelets final utan åkte på årets första förlust och fick nöja sig med en andraplats sedan Stockholm vunnit den avgörande kampen med 10–3.

”Kan få lika bra lag”

Nu både hoppas och tror duon på en stark säsong igen även om det delvis är ett nytt lag då en del spelare gått upp till juniorlaget i elitserien och andra ”fyllt på” underifrån. Inledningen på året har varit lovande och vinstrik även om den inte varit ett enda långt segertåg, som fallet alltså var i fjol.

– Det känns som att vi inte har samma hårda press på oss nu. Jag tror att vi kan få ett lika bra lag den här säsongen, säger Casper Cannehag.

Framtidens stjärnor

Han och övriga lagkompisar ser fram emot att få spela cup på hemmaplan och hoppas förstås att många kommer och tittar på matcherna.

För: här går det att få se flera framtida elitseriespelare i Bats i ett tidigt skede av deras karriärer inom baseboll.

Bats U15-lag övertygade vid cupvinst: ”gudomlig baseboll”

Artikeltaggar

BasebollCasper CannehagJonas CannehagKarlskogaKarlskoga BatsKarlskoga IPLukas "Laxen" Lindström

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.