Hoppa till huvudinnehållet

Klart med alla tränare för juniorlagen i BIK Karlskoga

Publicerad:
Det är många erfarna tränare som kommer att ta hand om BIK Karlskogas framtidsspelare. Bland andra, från vänster på bilden: Tommy Jacobsson, Jan Weidenhag, Nicklas Hahne, Jerry Lindgren, Fredrik Nylén, Torsten Yngveson (klubbchef i BIK) och Björn Östlund. Foto: Tomas Nilsson

BIK Karlskogas tränarstab för samtliga fyra juniorlag, och även för U16-laget, är klar.

Marcus Kull kommer att fortsätta som huvudtränare för J20-laget i den regionala serien.

Vid sin sida får han Christian ”Cribbe” Carlsson, som närmast kommer från tränaruppdrag på J18-sidan; ”Cribbe” som är den back i BIK:s historia som spelat flest A-lagsmatcher.

För det andra J20-laget, som ska spela på distriktsnivå, kommer två andra före detta BIK-spelare att vara tränare: Björn Östlund, som varit ungdomstränare i klubben och som även fungerat som förbundskapten för Värmlands TV-pucklag, blir huvudtränare och får vid sin sida Fredrik Nylén.

Från Färjestad

För J18-laget i den regionala serien blir Markus Karlsson, som även han spelat i BIK:s allsvenska lag, huvudtränare. Karlsson kommer närmast från tränaruppdrag på juniorsidan i Färjestad. Han har innan dess varit tränare i Danmark. Emil Amgård Falk, förra säsongen assisterande tränare för Karlskoga IK:s division 3-lag, blir assisterande tränare till Karlsson.

När det gäller J18-laget i distriktssammanhang blir Jan Weidenhag huvudtränare. Han fanns med på J18-sidan även den gångna säsongen. Nicklas Hahne, som ska kombinera uppdraget med att fortsätta som tränare för KIK i trean, ska leda laget tillsammans med ”Weiden”.

Förändring

Den gångna säsongen hade BIK två J18-lag på distriktsnivå men inget där när det gäller J20. Eftersom många spelare på J18-sidan blivit ett år äldre och gått upp till J20 blir det kommande spelår ett J18-lag och ett J20-lag, när det gäller distriktsspel.

Det är även klart med tränare för BIK:s U16-lag på regional nivå. Jerry Lindgren, med lång bakgrund som tränare efter sina år som målvakt i BIK, blir huvudtränare. Lindgrens främsta merit som coach är segern i TV-pucken med Värmland i Nobelhallen hösten 2014. Även Tommy Jacobsson, tidigare back i BIK, ska ingå i tränarstaben. Han har varit ungdoms- och juniortränare i Örebro och på seniornivå tränat HC Örnen och Hallsberg i division 2.

– Här har vi elva nya spelare, från värmländska klubbar. Samtidigt har fem spelare lämnat oss, tre har bytt till Färjestad och två till Örebro, berättar Lindgren.

Nöjd klubbchef

BIK:s klubbchef Torsten Yngveson är mycket nöjd när tränarstaben presenteras.

– Vi har många kompetenta tränare vilket känns mycket positivt och lovande.

Något som han hoppas och tror ska bidra till att ännu fler spelare från de egna leden ska kunna ta steget upp till seniorlaget, på sikt.

Artikeltaggar

BIK Karlskoga JuniorBjörn ÖstlundChristian "Cribbe" CarlssonFredrik NylénIshockeyJan WeidenhagJerry LindgrenKarlskogaMarcus KullNicklas HahneNobelhallenTommy JacobssonTorsten Yngveson

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.