Hoppa till huvudinnehållet

Minst fem saknas i KB efter skada på sista träningen – målkung och back åter

Publicerad:
Andreas Jansson är en av seriens bästa offensiva spelare, kanske den allra bäste. Här i derbyt på nationaldagen, 6 juni, mot vitdressade Karlskoga SK då han blev fotskadad.
Andreas Jansson är en av seriens bästa offensiva spelare, kanske den allra bäste. Här i derbyt på nationaldagen, 6 juni, mot vitdressade Karlskoga SK då han blev fotskadad. Foto: Dennis Pavlovic

KB Karlskoga saknar minst fem spelare i samband med lördagens hemmamatch i division 4 mot Arvika.

Tränaren Stefan Blom har även två positiva nyheter till supportrarna.

Som vi tidigare berättat är Alexander Hjärpe, Kim Selmer och Oliver Nilsson bortresta. Fredrik Ahlman Berger kan inte heller spela. I hans fall på grund av avstängning.

– Mot slutet av torsdagens träning fick Alexander ”Nutt” Andersson en skadekänning så han kommer också att stå över, rapporterar Blom.

Det finns ytterligare frågetecken, skadeproblem, i truppen.

– Det gör att vi kallat 17 spelare till samlingen då vi ska testa inför matchen, säger KB-tränaren utan att vilja gå in på vilken eller vilka spelare som kan stoppas av skador.

Målkung åter

För snart en månad sedan blev Andreas Jansson fotskadad i derbyt mot Karlskoga SK. Han är nu tillgänglig för spel igen. Det är ett viktigt tillskott i truppen då det handlar om en spelare som delade ledningen i seriens skytteliga, med åtta mål på sju matcher, innan han blev skadad.

Jansson testades i samband med den matchförberedande träningen av rehabcoachen Håkan Persson som efter det gjorde tummen upp.

Dessutom blir det som Blom förutspådde tidigare under veckan: försvararen Marcus Olsson gör comeback. Att Olsson inte spelat tidigare under säsongen beror på hans jobbsituation. Det är en spelare som visat, innan dess, att han klarar sig mycket bra på den här nivån. Han har på senare tid haft möjlighet att träna mer kontinuerligt. När det saknas flera backar väljer KB-tränaren att ta ut Olsson i truppen.

KB:s 17-mannatrupp (en spelare ska, alltså, tas bort innan matchen) till lördagseftermiddagens hemmamöte med Arvika: Vladislav Mitev, Mattias ”Malte” Persson, Marcus Olsson, Marcus Nilsson, Berk Turgay, Liam Larsson, Max Selmer, Anel Alibasic, Jesper Sjöblom, Mubarak Kokby, Reza Shirazi, Noa Hallström, Karanlang Bojang, Marcus Hedlund, Andreas Jansson, Oliver Elovsson och Zacke Lundqvist.

Berk vill avsluta vinstrik vårsäsong som vinnare: ”Hästkondition”Bloms KB måste byta ut tre fjärdedelar av backlinjen – han kan göra comebackKB:s segersvit bruten i seriefinalen: ”Tudelade känslor”KB laddar för seriefinal – som formstarkast i Sverige: ”Fantastiskt”Mitevs rekordsvit i KB: 775 minuter utan insläppt mål – tränar även ungdomarKB:s målkung röntgad efter fotskadan i derbytKB:s målkung till akuten: ”Jag slocknade nog en millisekund”KB:s stora planer inför derbyt mot KSK: drömmer om 1 500 åskådare

Artikeltaggar

Alexander HjärpeAndreas JanssonDivision 4 VärmlandFotbollFredrik Ahlman BergerHåkan PerssonIK Arvika FotbollKarlskogaKB KarlskogaKim SelmerMarcus OlssonNobelstadionStefan Blom

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.