Hoppa till huvudinnehållet

Intresset för padel har minskat: ”Beror på olika faktorer”

Publicerad:
Stefan Ståhlberg som driver Degerfors Padel.
Stefan Ståhlberg som driver Degerfors Padel. Foto: Love Tallmyren

Padelintresset har minskat under den senaste tiden och Degerfors Padel är en av flera anläggningar som har märkt en skillnad i antalet bokningar.

– Det är flera faktorer som spelar in, säger Stefan Ståhlberg, delägare Degerfors Padel.

Racketsporten padel har under de senaste åren varit en av de större sporttrenderna under stora delar av pandemiåren och många entreprenörer investerade och etablerade nya anläggningar för att utöka utbudet.

Nu två år senare, är det inte längre svårt att finna padelbanor med bokningsbara tider.

Trots den långvariga trenden har flera padelanläggningar sett ett minskat intresse och flera padelhallar runt om i Sverige har behövt lägga ned sin verksamhet på grund av brist av bokningar.

Degerfors Padel

En av de som har märkt en viss skillnad är delägaren för Degerfors Padel, Stefan Ståhlberg, som menar att det går att se att intresset har svalnat, men att det kan bero på olika anledningar.

– Nu går vi in i sommarperioden och då är det naturligt att intresset droppar lite. Det är svårt att veta av vilken anledning intresset har svalnat.

Han menar också att konkurrensen är en av de faktorer som spelar in.

– Konkurrensen har blivit betydligt mycket hårdare och det kan ju vara en av anledningarna till att intresset har en viss dämpning.

Sänkta priser

Det är inte bara intresset som har sjunkit, även en del priser har sjunkit på vissa anläggningar, men inte i Degerfors.

– Många har gått över till sommarpriser eller har minskat priset för att locka fler kunder, men det är inget vi har valt att göra. Vi hade lite lägre priser än vanligt från början.

Istället för att sänka priset för att locka kunder, menar Stefan att de istället fokuserar på att arrangera fler evenemang och marknadsföra sig mer.

– Eftersom vi är en mindre anläggning har vi inte riktigt samma förutsättningar för något större, men vi har lite planer inför hösten för att öka intresset.

En anläggning som inte har märkt av någon skillnad är Airport Padel i Karlskoga.

– Sommaren brukar det sjunka, men vi har inte märkt någon betydlig skillnad. Vi får se framåt hösten om det är något vi märker av, men vi krigar på som vanligt. Karlskogingarna verkar tycka om padel och jag hoppas att det fortsätter så, säger Oskar Jörnevik, en av delägarna.

Artikeltaggar

NäringslivPadelSamhälle

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.