Hoppa till huvudinnehållet

Dubbelseger för Karlskoga Bats U15-lag i hemmacupen

Publicerad:
Båda lagen från Karlskoga Bats tillsammans efter lördagens och söndagens U15-cup på Karlskoga IP. Övre raden från vänster: Gustav Renberg, Viktor Lindkvist, Erik Asp, Jack Fasth, Vidar Thelander, Anton Lidfors, Molly Flemström, Johanna Lindkvist, Lukas Lindström, Rodi Resho, Casper Cannehag och Alex Stjernström. Nedre raden från vänster: Smilla Nyström, William Lindgren, Vera Sjödin, Hanna Boox (maskot/Batgirl), Jodi Resho (ej spelande), Anar Nyamsuren, Anna Roxne, Oscar Joelsson, Milton Andersson och Max Sjöborg. Liggande från vänster: Ronja Cannehag och Erica Karlsson.
Båda lagen från Karlskoga Bats tillsammans efter lördagens och söndagens U15-cup på Karlskoga IP. Övre raden från vänster: Gustav Renberg, Viktor Lindkvist, Erik Asp, Jack Fasth, Vidar Thelander, Anton Lidfors, Molly Flemström, Johanna Lindkvist, Lukas Lindström, Rodi Resho, Casper Cannehag och Alex Stjernström. Nedre raden från vänster: Smilla Nyström, William Lindgren, Vera Sjödin, Hanna Boox (maskot/Batgirl), Jodi Resho (ej spelande), Anar Nyamsuren, Anna Roxne, Oscar Joelsson, Milton Andersson och Max Sjöborg. Liggande från vänster: Ronja Cannehag och Erica Karlsson.

Karlskoga Bats U15-lag visade mycket bra kvalitet i samband med helgens Axö consulting cup hemma på Karlskoga IP. Båda lagen från arrangörsklubben gick till final.

Jesper Joelsson, som är en av coacherna för U15-kullen, säger:

– Det var många jämna och välspelade matcher under cupen vilket förstås är utvecklande för spelarna.

Mötte kombinationslag

När det gäller de båda lagen från Bats strävade coacherna efter att ”sätta ihop” två så jämnstarka lag som möjligt.

Motståndarna ställde upp med kombinationslag. Stockholm och Enköping ställde upp med ett gemensamt lag. Det gjorde även Leksand och Rättvik. Sundbyberg kamperade ihop med sex japanska spelare som var på besök i Sverige, och som trots att de var yngre än övriga i cupen visade de fina takter.

Beröm

När tidningens reporter kom till finalmatchen stannade en bil:

– Skriv gärna att vi i Sundbyberg tycker att det varit en mycket bra cup, perfekt arrangerad, blir hälsningen som naturligtvis ska framföras.

Så det var inte bara rent sportsligt som alla inblandade i Karlskoga Bats kan känna sig nöjda med sin cup.

Efter det stundande sommaruppehållet har Bats cuper i Stockholm och Gävle att se fram emot.

Och inte minst SM-slutspelet.

Förra säsongen vann Bats U15-lag samtliga matcher på vägen till SM-final men besegrades där av Stockholm.

Axö consulting cup

Gruppspelet:

Bats 1–Bats 2 6–5

Bats 2–Stockholm-Enköping 8–5

Leksand-Rättvik–Sundbyberg-Japan 7–4

Bats 1–Stockholm-Enköping 12–8

Leksand-Rättvik–Bats 2 8–10

Sundbyberg-Japan–Stockholm-Enköping 8–5

Leksand-Rättvik–Bats 1 8–0

Bats 2–Sundbyberg-Japan 5–4

Stockholm-Enköping–Leksand-Rättvik 12–11

Sundbyberg-Japan–Bats 1 7–11

Semifinal:

Bats 2–Leksand-Rättvik 3–2

Match om fjärde-femte pris:

Stockholm-Enköping–Sundbyberg-Japan 8–7

Final:

Bats 1–Bats 2 14–5

Artikeltaggar

Axö consulting cupBasebollKarlskogaKarlskoga BatsKarlskoga IP

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.