Hoppa till huvudinnehållet

Sean Sabetkar om Iran-uppgifterna: ”Vet att det finns intresse”

Publicerad:
Sean Sabetkar.
Sean Sabetkar. Foto: Tommy Pedersen/TT

Det var i lördags som Sportexpressen kom med uppgifterna om att Sean Sabetkar var på väg till Tractor Sazi som spelar i högstaligan i Iran.

– Enligt dem satt jag på ett plan på väg dit. Jag var hemma och käkade middag i Örebro när jag såg den nyheten, säger mittbacken.

Så här skrev Expressen i artikeln: ”Spelaren är på väg till Iran för att slutföra övergången och genomföra den obligatoriska läkarundersökningen. Om inget oförutsett inträffar väntas affären att gå igenom”.

– Jag är här, som sagt. De verkar veta mer än vad jag vet. Jag vet att det finns intresse men inget mer än så, säger Sabetkar efter 0–2-förlusten mot IFK Göteborg.

Han fortsätter:

– Intresse från klubbar i Iran har funnits i flera år. Det är ingenting nytt.

Sabetkar har ett ursprung från Iran och hoppas en dag kunna nå landslaget.

– Det är klart att det är ett delmål för mig även om det är längre fram. Om det bästa sättet för mig att nå dit är att spela i Iran vet jag inte. Jag tror inte att någon väg är enklare eller snabbare än någon annan.

Sabetkar berättar att han inte varit i kontakt med förbundskaptenen men vet att det iranska landslaget har följt honom.

Är du öppen för en flytt utomlands?

– Först och främst vill jag spela matcher här och göra det bra. Lösa den här situationen. Det är mitt primära fokus och det bör alla ha. Jag vill inte tänka längre än så.

Någonting som kan sätta käppar i hjulet för en eventuell övergång är Utrikesdepartementet avrådan. Så här står det på regeringskansliets hemsida: "UD (Utrikesdepartementet, vår anmärkning) har den 23 juni 2022 beslutat att ändra avrådan för Iran. Följande avrådan gäller: Med anledning av säkerhetsläget avråder UD från alla resor till Iran. Avrådan gäller tills vidare”.

– Jag kan inte säga vad som händer. Det här är fotboll. Intresse finns men jag kommer träna i Degerfors hela veckan och förbereda mig inför Norrköping på lördag. Ni är välkomna att titta.

I Degerfors har han startat sju av tolv matcher den här säsongen.

Hur ser du på din situation i klubben?

– Den är jättebra. Jag trivs. Jag har inte spelat de två senaste matcherna och det är "Adde" och "Sola" som väljer den elvan de tror fungerar bäst för den specifika matchen. Det är inget nytt. Det var liknande förra året också. Jag kämpar på och gör mitt bästa på planen.

UD:s avrådan kan stoppa övergång till iransk klubbBlytungt för DIF: Två avstängningar sedan Berg sänkt lagetÖrqvist efter förlust: ”Vi gav bort matchen”Solbergs DIF straffades för misstag: ”Oerhört besviken”Betyg: Degerfors bästa spelare mot GöteborgDegerfors föll borta mot Göteborg – så var matchen minut för minut

Artikeltaggar

Degerfors IFDegerfors IF HerrFotbollSean Sabetkar

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.