Hoppa till huvudinnehållet

Karlskogatjejer deltog i U22-EM

Publicerad:
Bella Kanesved och Matilda Andersson från Karlskoga.
Bella Kanesved och Matilda Andersson från Karlskoga. Foto: Privat

Förra veckan deltog Bella Kanesved och Matilda Andersson från Karlskoga i U22-EM i softboll i Tjeckien.

Det svenska laget slutade på 15:e plats av 17 lag, men gjorde trots det en bra turnering.

– Det gick inte helt som vi hade tänkt oss men vi hade en bra turnering ändå, säger Kanesved.

17-åringen, som precis som Matilda Andersson spelar i Örebro Eagles men har Karlskoga Bats som hemmaklubb, tycker att laget visade att man har utvecklats och man var framför allt nöjda med att avsluta med en seger.

– Det var riktigt kul och vi spelade bra i de flesta av våra matcher. Det var väldigt skönt att avsluta med en vinst.

Segern kom mot Ungern i placeringsmatchen om 15:e plats. Innan den matchen hade man spelat sju matcher med start under måndagen och avslut på lördagen.

– Först var det fyra gruppspelsmatcher i vår grupp och sen gick vi vidare, och då var det tre matcher till innan den sista placeringsmatchen.

Hur gick det för egen del?

– Det gick bra personligen. Jag tycker att jag presterade när jag spelade, säger Kanesved, som har spelat U-mästerskap tidigare.

– Jag var på U18-EM förra året och vi har ju höjt oss i placering och vårt lag har också utvecklats väldigt mycket nu när vi har kunnat ses innan turneringen.

Tidigare år har coronapandemin ställt till det för uppladdningen.

Det vinnande laget i årets turnering blev Italien, som slog Tjeckien i finalen. Sverige mötte Italien tidigare under turneringen.

– Det var ganska stor skillnad mellan oss. Vi förlorade med 0–16 så det var inte så lätt, men vi spelade ändå på och kämpade på, säger Kanesved.

Seriespel

Under resten av säsongen väntar fortsatt seriespel med Örebro Eagles för de två Karlskogatjejerna.

– Vi spelar på lördag. Vi ligger nog ganska långt ner i tabellen men vi har en amerikansk pitcher som har gjort att det har börjat gå mycket bättre nu, säger Kanesved.

– Jag hoppas att vi kommer topp fyra i serien alla fall, så att vi placerar oss bättre än förra året. Sen i landslaget så vill jag fortsätta vara med där men nästa EM är först 2025 eftersom jag blir för gammal för U18-EM som spelas nästa år.

Artikeltaggar

Bella KanesvedMatilda AnderssonSoftboll

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.