Hoppa till huvudinnehållet

Miljöpartiet: ”Streama regionfullmäktiges möten”

Publicerad:
Foto: Region Örebro län

Regionfullmäktiges sammanträden är öppna för allmänheten, men eftersom det är få som har möjlighet att närvara fysiskt, så föreslår Miljöpartiet att man livesänder sammanträdena på andra plattformar.

Miljöpartiet anser att kunskapen om hur regionerna styrs är låg för många i befolkningen. Trots att regionen ansvarar för sjukvården så är det inte många som har insyn i beslutsprocessen, vilket sägs öka misstron mot det demokratiska systemet som en helhet.

Miljöpartiet förslår också att regionfullmäktiges möte ska ske i olika städer för att uppmuntra insynen och väcka lokal uppmärksamhet. Exemplet som ges är att möten hålls i lämpliga större städer i Örebro län, såsom Karlskoga och Lindesberg - en gång per år.

Det uppdrag som miljöpartiet föreslår till regionstyrelsen, är att undersöka på vilka andra sätt som regionen kan nå ut till fler länsinvånare och att regionstyrelsen ska utforska vilka andra städer som mötet kan hållas i. Detta för att öka invånarnas inflytande över regionpolitiken och öka kunskapen om de processer som styr politiska beslut.

Förslaget läggs fram som en motion till fullmäktige i Örebro län.

Artikeltaggar

KarlskogaMiljöpartietÖrebro länPolitikRegion Örebro län

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.