Hoppa till huvudinnehållet

Hannah McNulty lämnar RIK – som jagar förstärkning

Publicerad:
Hannah McNulty har åkt hem till USA. Foto: PELLE BÖRJESSON

Det blev bara fyra starter i RIK Karlskoga för Hannah McNulty, som nu åkt hem till USA.

Samtidigt försöker klubben hitta lösningar för att förstärka sin redan tunna trupp.

– Vi kollar runt efter olika möjligheter att stärka truppen, säger Kristin Adamsson i den sportsliga ledningen.

Efter vårsäsongsavslutningen mot Alingsås kom RIK Karlskoga och anfallaren Hannah McNulty överens om att bryta kontraktet.

– Vi har valt att avsluta kontraktet med henne och det var lite i gemensam dialog också utifrån att vi inte riktigt fick ut vad vi hade önskat. Hon vill såklart spela och blir väl inte heller nöjd med att bara sitta på kontrakt, så därför tog vi det beslutet, säger Adamsson.

Med skador på två tunga nyckelspelare i Hanna Sahlén och Jenny Tropp, en osäker knäskada på Christie Gray och ett till spelartapp i Amanda Jansson, som är klar för collegespel sedan tidigare, är RIK i stort behov av nyförvärv innan sommarfönstret stänger i augusti.

– Så är det ju och vi kikar nu när det finns möjlighet. Vi kollar spelare för att stärka truppen på flera sätt. Sen har vi inga konkreta namn klara än utan vi håller på och kollar runt efter olika möjligheter. Vad vi behöver mest för att vända hösten till något positivt, säger Adamsson.

Hon fortsätter:

– Vi tappar två framåt, så där behöver vi fylla på. Sen har vi varit lite korta i backlinjen i och med att vi tappade Hanna Sahlén tidigt, så det är något vi kikar på också.

KIF-samarbete

Under våren har mittfältaren Rebecka Mannström varit inlånad från allsvenska KIF Örebro. Just nu diskuterar man en förlängning.

Samarbetsavtalet som har gjort att man kunnat låna in fler spelare från match till match gäller över hela året.

– Sen för vi en dialog just nu, för KIF gör ju också ändringar i truppen. Men det är en jättebra möjlighet för oss att kunna låna från KIF, samtidigt som man inte ska låna in för många från match till match heller och byta sönder kontinuiteten och tryggheten i truppen, säger Adamsson.

Närmar sig återstart

RIK har haft matchledigt i drygt två veckor och återstarten den 23 juli börjar närma sig.

Förhoppningen är att kunna göra klart med något nyförvärv så fort som möjligt.

– För att ge gruppen och spelarna som kommer in bäst förutsättningar så är det klart att man vill ha det klart så tidigt som möjligt. Det är ändå mitt i sommaren och att få någon att byta klubb och exempelvis flytta, det är ju en process i allting.

Vårsäsongen gav fyra poäng på tolv matcher och målskillnaden 7–52. Laget ligger näst sist med sex poäng upp till säker mark.

– Målsättningen var ju att gå in och ta den här chansen som vi fick till oss sent. Vi är nya allihop på den här nivån. Både spelare, tränare och vi runt om i föreningen. Och det har väl kanske speglat lite, med haltande förutsättningar, men jag tycker ändå att vi på alla plan växer in i det mer och mer.

– Och jag tycker spelarna och laget har visat i flera matcher att vi nog kunde ha haft några till poäng med oss utefter spelet. Men sen tänker jag att det finns ändå en höst kvar, och jag tror att ser vi till att få med något positivt till hösten så tror jag absolut att det kan vända, säger Adamsson.

Artikeltaggar

Amanda JanssonChristie GrayFotbollHanna SahlénHannah McNultyJenny TroppKristin Hinshaw AdamssonRIK Karlskoga

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.