Hoppa till huvudinnehållet

Medeltidsvecka väntas bli något i hästväg

Publicerad:
Arkivbild från 2019 års riddarvecka.
Arkivbild från 2019 års riddarvecka. Foto: Klara Malmén

Efter två års pandemiuppehåll är den tillbaka. Hova Riddarvecka låter gemene man uppleva medeltiden genom bland annat tornerspel, musik och andra sedvänjor från en sedan länge svunnen epok.

Det är genom stadsvaktens salutskott som Riddarveckan går av stapeln i helgen, vilket också blir 31:a gången tillställningen anordnas. Enligt Elisabeth Ericsson, ordförande för evenemangets förening, handlar det om ett mycket emotsett arrangemang.

– Det känns fantastiskt att vi snart får inviga Riddarveckan igen efter att vi fått ställa in evenemanget de två senaste åren på grund av pandemin. Nu är medeltidsveckan mer efterlängtad än någonsin och man längtar efter att få komma hit och ha kul tillsammans med familj och vänner, säger Ericsson i ett pressmeddelande.

Betydelsefullt

Arrangören själv uppger att veckans grundkoncept, som det såg ut redan från första gången den hölls för drygt 30 år sedan, förblir intakt.

– I riddarbyn återfinns traditionsenligt patrullerande stadsvakt, musik, hantverk, delikatesser. I år har vi också en del nya aktiviteter på agendan. Bland annat kommer barnföreställningen Bockarna Bruse att spelas varje dag och vi kommer också att ha medeltida sagor, piratäventyr och trolleri, fortsätter Ericsson i pressmeddelandet.

Agatha Lahaise, turismansvarig i Gullspångs kommun, menar att arrangemanget är högst betydelsefullt för kommunens besöksnäring och handel.

– Hova Riddarvecka är ett av de största evenemangen som anordnas i vår kommun, och precis som föreningen bakom evenemanget så tycker vi att det är väldigt roligt att Riddarveckan snart är här igen. Medeltidsveckan betyder mycket för kommunen, kommuninvånarna och för handeln i Hova, säger Lahaise avslutningsvis i pressmeddelandet.

Familjen Vickberg bjuder på smygpremiär av medeltida teater hemma i trädgårdenNu planeras för riddarveckan i sommar – efter två års uppehåll

Artikeltaggar

HovaHova riddarveckaSommarSommar på 60 minuterTurism

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.