Elev sparkade av näsbenet på annan elev - har fått sin dom

Publicerad:
Foto: Filip Erlind/TT

Bråket började under en basketmatch den 10 mars på Bregårdsskolan i Karlskoga. De båda eleverna började bråka med varandra och en personal gick i mellan och särade på dem. Målsägande, en pojke, gick från planen och satte sig på en bänk.

Den andra eleven gick senare fram till honom och här går berättelserna isär. Enligt eleven ska målsägande ha kallat honom för olika nedvärderande saker och slagit det första slaget. Medan målsägande säger att det var den andra som slog honom, fick ner honom på golvet och där sparkade honom i ansiktet så han fick en fraktur på näsan.

Övervakningsfilm visar att målsägandes historia stämmer och det är den som tingsrätten dömt efter.

Den attackerande eleven döms för misshandel till 50 timmars ungdomstjänst och han ska betala 17 700 kronor i skadestånd till målsägande.

Artikeltaggar

BregårdsskolanBrott & blåljusKarlskogaMisshandelÖrebro tingsrätt

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare