Hoppa till huvudinnehållet

Mikael Persson om VM-guldstriden: ”Väldigt nöjd”

Publicerad:
Mikael Persson.

Efter fyra deltävlingar av sju är Mikael Persson med och fajtas om VM-titeln i endurons E3-klass.

– Jag trodde inte att jag skulle vara med och fajtas om att vinna, säger Persson.

Målsättningen inför säsongen var en pallplats i E3-sammandraget och topp tio i Enduro GP-totalen.

– Jag tycker att de målsättningarna var rimliga. Jag är med och cirkulerar strax utanför tiondeplatsen i GP och jag ligger ännu bättre med i E3 än jag trodde, säger Persson.

Där ligger Persson tvåa, bara fem poäng efter Brad Freeman från Storbritanninen, som vann båda loppen i helgens tävling i Portugal.

– Jag började nog säsongen som jag trodde ungefär. Sen har jag hela tiden rampat uppåt ren körnings- och resultatmässigt och är väldigt nära i tid, säger Persson, som tog en dubbelseger i Italien i slutet av juni.

I Portugal slutade han trea och fyra men var nöjd med körningen och att han inte var långt efter.

– Det är det man brukar titta efter, när man exempelvis slutar trea, hur långt efter man är och jag kommer hela tiden närmare vilket är ett bra tecken.

"Väldigt nöjd"

Persson, som har tre deltävlingar kvar av VM-säsongen är nöjd med utvecklingen.

– Jag utvecklas uppåt och det är jäkligt skönt att se och det är jag väldigt nöjd med. Resultaten utomlands har varit riktigt bra. Sen i Sverige har det väl inte varit lika bra som jag hade hoppats på, men det är svårt att ställa om från torra och hårda underlag utomlands för i Sverige är terrängen såpass annorlunda.

Ska köra lag-VM

Helgens tävling i Portugal hade kunnat ge mer än trea och fyra men en liten miss i ett av loppen gjorde att han tappade.

– Det är sånt som kan hända tyvärr. Men det var sjukt tajta resultat och jag är nöjd med körningen.

VM-säsongen har tre deltävlingar kvar och i slutet av augusti körs lag-VM.

Vad siktar du på där?

– Jag vet faktiskt inte vad man vågar sätta för målsättning. Det är många snabba med där och jag tror alla nationer, som USA och Australien, är med. Topp tio totalt där så är det också väldigt bra kört. Sen vill jag självklart vara med och fajtas individuellt.

Artikeltaggar

EnduroMicke Persson

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.