Hoppa till huvudinnehållet

Miriam Bryant gästade Karlskogafesten

Publicerad:

Konfettikanoner och skönsång var bara några av kvällens festligheter när bland annat Miriam Bryant gästade Karlskogafesten under fredagskvällen.

– Hon är helt enorm, säger Gunilla Wigh, en av Miriam Bryants många fans.

LIVE: Karlskogafesten är igång

Efter lång väntan var det dags för den efterlängtade Karlskogafesten. Och som vanligt stod Karlskoga kommun för kostnaderna, och alla var bjudna.

I år ägde kalaset rum vid Näset i stället för Ekmansdalen där det har varit tidigare år.

Gästerna började strömma in redan vid 17- tiden för att försäkra sig om att få en bra plats framför scenen, eller för att passa på att njuta av den sköna sommarvärmen med vänner och familj.

Kvällen bjöd inte bara på musik och festligheter, festområdet erbjöd även mat i form av grillat och snacks, något som uppskattades av många.

Stora beundrare

Några av beundrarna var väninnorna Gunilla Wigh, Maria Emanuelsson och Marianne Paulsen, från Kristinehamn.

– Vi gillar både hennes musik och hennes texter, berättar Gunilla.

Alla tre är överens om att det troligen kommer att bli några danssteg under spelningens gång.

– Det hör liksom till, säger Maria, som tycker att det är roligt att det är det är stor spridning på åldrarna under kvällens festligheter.

Även familjen Nilsson/Lindkvist/Lindström var tidigt på plats för att försäkra sig om att de skulle få en bra parkeringsplats.

– Vi kommer direkt från Noradagarna och ville inte missa chansen att se Miriam Bryant live. Vi gillar alla hennes låtar och vi är alla fans.

Plats på scen

Klockan 19 klev kvällens första artist, Ellen Krauss, upp på scenen, och värmde upp publiken med några av sina egna låtar. Strax efter hennes uppträdande var det dags för ingen mindre än huvudartisten Miriam Bryant, som klev på scen strax efter klockan 20.

Publiken tystnade innan Miriam Bryant klev upp på scen, för att sen explodera i jubel när hon i rökridån klev in på scenen. När hon säger hej är det tusentals som svarar henne, och alla jublar när hon berättar att hon har många vänner från Karlskoga.

– Jag har många vänner från Karlskoga, och nu känns det som jag har ännu fler, säger hon till publiken efter att ha inlett med låten Passa dig.

Trots kvällssolen blev det snabbt varmt i publikhavet och många behövde vatten, som ordningsvakterna delade ut i vattenflaskor till de som behövde.

Kvällens spelning bjöd på allt från skönsång till konfettikanoner, även från publikens håll kunde man höra en hel del sång.

För att sätta ett stopp på fredagens sköna sommarkväll avslutade hon med hennes låt Ge upp igen, innan hon tackade publiken och gick av scenen.

  • ”Idag var sista dagen innan semestern,” säger Melak Al-Zuhairi glatt, hon är på plats med sin familj.
    ”Idag var sista dagen innan semestern,” säger Melak Al-Zuhairi glatt, hon är på plats med sin familj.
LIVE: Karlskogafesten är igång

Artikeltaggar

Karlskoga kommun (org)KarlskogafestenMiriam BryantNöje/Kultur

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.