Hoppa till huvudinnehållet

Jenny Tropp inför operationen: ”Inte bestämt något om framtiden”

Publicerad:
Jenny Tropp i RIK:s röda dress i en försäsongsmatch mot Moa Petersmos Elfsborg.
Jenny Tropp i RIK:s röda dress i en försäsongsmatch mot Moa Petersmos Elfsborg. Foto: JÖRGEN JARNBERGER

Jenny Tropp hoppas på operation för sin knäskada så snart som möjligt.

– Jag har inte bestämt något om framtiden, säger RIK Karlskogas lagkapten och centrala mittfältare.

Det här blir andra knäoperationen för hennes del.

– Det känns som att knäskadorna avlöst varandra under lång tid. Och det är samma knä som krånglar, hela tiden.

Hennes högra knä.

Hon förstod tidigt under veckan att det var ohållbart att försöka fortsätta spela.

– Problemen har blivit värre och värre. Det skadade knäet har svullnat upp och mer och mer, och det har gjort allt mer ont. Jag tänkte tidigare att jag försöker köra på hösten ut och spela resten av matcherna, ta mig fram genom att stå över en del pass med laget och köra rehabträning själv i stället. Till slut insåg jag att det går inte. Egentligen har jag nog insett det tidigare också. Då har jag tänkt fram och tillbaka, och inte erkänt för mig själv fullt ut hur det ligger till, säger 27 år unga Jenny Tropp.

Trasig menisk

Hon har känt av skadan en längre tid. Sista månaden innan uppehållet blev det gradvis försämrat.

– Det här kommer jag inte att kunna ”rehaba” bort utan det krävs en operation eftersom menisken är så trasig.

Vara med laget

RIK-kaptenen, som gör stor nytta för sitt lag även utanför planen, är inställd på att finnas med så mycket som möjligt tillsammans med lagkompisarna trots att hon inte kan spela själv. Så som det varit när hon tidigare tvingats till längre uppehåll på grund av knäskador.

– En skillnad mot när jag ska träna själv blir säkert att jag inte kommer att byta på jobbet för att vara på träningarna. Annars är jag inställd på att göra det jag kan från sidan för att det ska bli en bra höst för oss.

Hon hoppas, trots det utsatta tabelläget med RIK nertryckt i bottenstriden, att laget ska klara sig kvar i elitettan.

– Jättekul med dagens nyförvärv.

Amerikanskan Alyssa Frazier.

– Kan laget förstärkas ytterligare med ett par riktigt bra spelare kan det gå vägen.

Hon förstärker RIK Karlskoga som jagar fler nyförvärvLagkaptenens säsong över – operation väntarAmanda Jansson om collegeäventyret: "Ser fram emot det supermycket"Hannah McNulty lämnar RIK – som jagar förstärkning

Artikeltaggar

ElitettanFotbollJenny TroppKarlskogaKilsta IPRIK Karlskoga

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.