Hoppa till huvudinnehållet

Åtalet försenat: Polismotståndare blir kvar i häktet

Publicerad:

De tre männen, hemmahörande i Karlskoga och Degerfors, som är inblandade i påskupploppen i Örebro får räkna med att sitta häktade ett tag till. Detta efter att åklagaren begärt åtalsförlängning fram till 1 augusti.

Det här kunde kammaråklagare Elisabeth Trouvé meddela i fredags, då man i en framställan begär förlängd åtalstid.

Skälet sägs vara en fördröjning i slutförandet av förundersökningen, även om slutdelgivning av densamma har påbörjats, det här framgår av åklagarmyndighetens handlingar för ärendet.

Fortsatt häktade

I motiveringen skriver man också att det krävs skäligt rådrum för de misstänkta och därpå tid för att väcka ett åtal mot vederbörande.

De tre männen sitter alltså, sedan början av juni, häktade för grovt sabotage mot blåljusverksamhet. Gärningarna ska ha ägt rum i samband med Rasmus Paludans Örebro-besök under långfredagen, då våldsamma protester uppstod, främst riktade mot polisen.

Åtalet är nu planerat om två veckor, vecka 31, med reservation för ytterligare tidsfrist. Åklagaren har också gjort bedömningen att fortsatt frihetsberövande för de misstänkta är proportionerligt.

Tre från Karlskoga och Degerfors begärs häktade efter påskupploppetKaos i Örebro – minst fem poliser skadade

Artikeltaggar

ÅtalBrott & blåljusGrovt blåljussabotageHäktningarÖrebroRasmus PaludanVåldsamt upplopp

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.