Hoppa till huvudinnehållet

Rasrisk och skadlig belastning kritiseras efter inspektion på företag

Publicerad:
Arbetsmiljöverket har listat en rad brister hos ett företag i Degerfors, som måste åtgärdas innan den 1 november 2022. Foto: Naina Helén Jåma/TT

Arbetsmiljöverket har uppmärksammat brister i verksamheten hos ett företag i Degerfors. Det handlar delvis om buller och risk för skadlig belastning vid lyft.

Det är efter en inspektion hos företaget i mitten av maj i år som Arbetsmiljöverket har ställt krav på förbättringar i arbetsmiljön.

De lyfter till exempel fram risken för skadlig belastning vid manuella lyft, begränsad sikt för truckförare, kylig arbetsmiljö och buller från fläktar och kompressorer.

Arbetsmiljöverket anmärker även på att flera anställda enbart jobbar administrativt och inte har tillräcklig möjlighet till variation.

Det ska dessutom, enligt protokollet från inspektionen, finnas risk för att de anställda i lagret får varor över sig eftersom en del golvfästen var skadade. Det framkommer även brister i hanteringen av truckar i verksamheten.

Nu måste företaget göra en grundlig riskbedömning och sedan åtgärda de uppmärksammade bristerna, innan nästa inspektion som sker i november.

Artikeltaggar

ArbeteArbetsmiljöArbetsmiljöverketDegerfors

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.