Hoppa till huvudinnehållet

Kraschade flygplanet i Siljan har lokaliserats

Publicerad:
En tysk man saknas fortfarande efter flygolyckan på måndagen.
En tysk man saknas fortfarande efter flygolyckan på måndagen. Foto: Joakim Olsson/ TT

Sjöflygplanet som på måndagen kraschade i Siljan har nu lokaliserats på 26 meters djup.

Den tyske mannen i 20-årsåldern saknas fortfarande.

Det är med hjälp av Sjöpolisens sonarutrustning som flygplanskroppen lokaliserats. Dykningar kommer att påbörjas på onsdagen.

– Man måste ta det här lugnt och metodiskt, säger Diana Qudhaib, presstalesperson vid polisen, till TT.

Polisen tror att den saknade unge mannen finns kvar i flygplansvraket. Den andre mannen i planet, en tysk man i 60-årsåldern, hittades död i vattnet några timmar efter olyckan.

Larmet om kraschen kom vid 16.15-tiden på måndagen då vittnen hade sett planet gå ner mot vattnet och sedan hört en hög smäll. Piloterna ska ha övat start och landning på vattnet med ett tvåmotorigt, USA-registrerat amfibieplan, en 35 år gammal Twin Bee, byggt för att landa på vatten.

– Rent utredningsmässigt finns det inte mycket att tillägga. En utredning om vållande till annans död har inletts för att få tillgång till alla resurser. Det hittades ju lite delar av planet men det blir Haverikommissionen som får utreda själva olyckan, säger Diana Qudhaib.

Artikeltaggar

Dalarnas länDiana QudhaibFlygolyckaInrikes/utrikes

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.