Hoppa till huvudinnehållet

Åtal för kidnappare i Degerfors dröjer

Publicerad:

Vi har tidigare berättat om att två män blivit häktade efter misstankar om människorov i Degerfors. I veckan skulle åtal blivit väckt, nu yrkar åklagaren på förlängning.

Någon gång mellan den 26 och 30 juni så ska en man i 30-årsåldern rövats bort och skadats i Degerfors. Man har sedan tidigare kunnat peka ut två misstänkta, också män i 30- och 40-årsåldern, som båda kunde häktas i början av juli.

Man har från åklagarens håll tidigare uppgett att man har en ganska klar bild om vad som skett, trots det har bägge misstänkta förnekat brott.

Fördröjning

Under veckan som varit skulle åtal ha väckts mot männen, igår inkom dock en framställan om förlängd åtalstid.

Det är flera skäl som uppges, ett är att förundersökningen inte har kunnat färdigställas inom föreskriven tid. I åklagarkammarens handling för yrkandet framgår att man fortfarande väntar på rättsintyg, att spår som säkrats vid brottsplatsen ska analyseras samt att teknisk undersökning av en telefon återstår.

Det är på dessa grunder man begär ytterligare tidsfrist, åtalet väntas nu vara väckt den 1 augusti.

Fotnot: Personer som döms för människorov får ofta ansenliga straff. Enligt rättspraxis är påföljden inte sällan fängelse mellan 4 och 18 år, om inte livstid.

Målet kring människorov i Degerfors växer - ytterligare en häktad

Artikeltaggar

ÅtalBrott & blåljusDegerforsHäktningarMänniskorov

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.