Förseningar i tågtrafiken – fel kvarstår

Publicerad:
Tåg från SJ på Centralstationen. Arkivbild. Foto: Janerik Henriksson/TT

Ett elfel som hänger kvar från torsdagen gör att tågtrafiken genom Örebro försenas. En lång rad stationer påverkas. Endast ett spår går att köra på så tågen får vänta in varandra, meddelar Trafikverket.

Onsdagen var också en tung dag för tågresenärerna, och på torsdagen följdes det upp med problem på grund av en brand och flera elfel.

Många avgångar ställdes in som följd.

– Nu kvarstår ett av felen. Man behöver särskild personal för det som inte fanns tillgänglig i natt. Det är semestertider, säger Katarina Wolfram på Trafikverkets presstjänst.

Det finns ingen säker prognos för när felet kan vara åtgärdat.

– Tidigast vid klockan 16 kan man påbörja reparationer. Det är svårt att säga när det kan vara klart, det kan bli i kväll eller i natt, säger Katarina Wolfram.

Felet är söder om Örebro, på sträckan Uppsala–Stockholm C–Örebro/ Hallsberg–Borlänge–Gävle.

Västra stambanan påverkas inte. Enligt Peter Krameus på SJ:s presstjänst rör det sig om förseningar på mellan tio och trettio minuter.

Artikeltaggar

HallsbergInrikes/utrikesÖrebro kommunTågtrafikTrafikverket

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare