Hoppa till huvudinnehållet

Veckans mest lästa: Gammal granat och Degerfors i händelsernas centrum

Publicerad:
Nikola Djurdjic har hamnat i blåsväder efter att ha gått på nattklubb kvällen innan match. Arkivbild. Foto: Tommy Pedersen/TT

Det har, trots sommar och semester, varit en hyfsat intensiv vecka på KT-Kuriren.

Degerfors kommun med omnejd har sannerligen varit i fokus, med nyheter om allt från Ronja Rövardotter, nyförvärv, avhopp och skogsbränder.

Veckans i särklass mest lästa nyhet handlar däremot om Karlskoga och en rejäl smäll som hördes under natten till fredag.

Bombskyddet röjde föremål i Karlskoga

Det var i en lokal Facebookgrupp som diskussionen startade under natten till fredag, efter att flera personer i Karlskoga hört en kraftig smäll. En person beskriver det som att hela huset vibrerade. Vad som egentligen hände kan du läsa om här:

Därför small det i Karlskoga i natt: ”Vibrerade i hela huset”

En till sjukhus efter trafikolycka med lastbil på E18

En lastbil körde omkull på E18 på måndagskvällen och vägen var avstängd i varierande omfattning fram till på tisdag eftermiddag. En person fördes till sjukhus.

En till sjukhus efter trafikolycka med lastbil på E18

Här är vinnarna under årets golfvecka i Karlskoga

Efter att totalt 860 startande spelat och 18 segrare i de olika klasserna korats var det till slut Jaakko Anttila från Karlskoga GK som tog hem mästartiteln.

Här är vinnarna under årets golfvecka i Karlskoga
Patrik Werner har lämnat sina uppdrag i Degerfors IF:s damlag. Arkivbild.
Patrik Werner har lämnat sina uppdrag i Degerfors IF:s damlag. Arkivbild. Foto: Fredrik Karlsson

Nyckelpersoner lämnar DIF:s damlag: ”Personliga skäl”

DIF-profilerna Patrik Werner och Sarah Bergman saknades när Degerfors IF:s damlag återupptog träningen på torsdagskvällen. Nyckelpersonerna lämnar laget av personliga skäl, enligt uppgifter till KT-Kuriren.

Nyckelpersoner lämnar DIF:s damlag: ”Personliga skäl”

Ny skogsbrand utanför Svartå

Under natten till torsdag utbröt en stor skogsbrand utanför Svartå och inte långt därifrån startade ytterligare en brand på torsdag eftermiddag. Räddningsledaren Peter Karlsson vid Bergslagens Räddningstjänst menar att det inte finns någon naturlig förklaring till den senaste tidens skogsbränder i området.

Ny skogsbrand utanför Svartå

Kommunens HR-chef slutar: Den andra på ett år

Magnus Edström som är HR-chef i Degerfors kommun har sagt upp sig. Enligt honom själv är skälen personliga. Kommunstyrelsens ordförande Anneli Mylly (V) är förtegen om läget. Edström blir den andra inom loppet av ett år att lämna tjänsten.

Kommunens HR-chef slutar: Den andra på ett år

Storsatsningen Ronja Rövardotter: Serien spelas in i Degerfors

Astrid Lindgrens populära berättelse om Ronja Rövardotter ska få nytt liv i en tv-serie på Viaplay. KT-Kuriren fick tillgång till dokument som avslöjar tilltänkta inspelningsplatser, varav en i Degerfors.

Storsatsningen Ronja Rövardotter: Serien spelas in i Degerfors
Johanna Svärd (S) som är socialnämndens ordförande beviljades inte ansvarsfrihet i fullmäktige.
Johanna Svärd (S) som är socialnämndens ordförande beviljades inte ansvarsfrihet i fullmäktige. Foto: Anna-Stina Tallmyren

Svärd (S) avsäger sig uppdrag och arvode

Degerfors kommun har som sagt varit i ropet den senaste tiden. Förra veckan rapporterade vi bland annat om att Johanna Svärd (S) avsäger sig uppdraget som socialnämndens ordförande. Hon tackar också nej till det arvode hon rent juridiskt ska haft rätt till.

Svärd (S) avsäger sig uppdrag och arvode

Degerfors ordförande om Djurdjic – kritiserar media: ”Nästan värre än Nikola”

Nikola Djurdjic petades ur Degerfors trupp mot Sirius efter att flera personer sett honom ute på en nattklubb kvällen innan match. I en intervju med Fotbollskanalen uttalade sig Degerfors ordförande Fredrik Rakar – som också ger en känga till media.

Degerfors ordförande om Djurdjic – kritiserar media: ”Nästan värre än Nikola”
En rejäl skogsbrand ledde till ett stort pådrag utanför Svartå.
En rejäl skogsbrand ledde till ett stort pådrag utanför Svartå. Foto: Privat

Brand på kalhygge – upptäckt av satellit

Med hjälp av en satellit lyckades räddningstjänsten och SOS Alarm lokalisera en stor skogsbrand öster om Svartå som bröt ut natten till torsdag. Släckningsarbetet pågick till långt in på torsdag förmiddag och polisen har rubricerat händelsen som mordbrand.

Brand på kalhygge – upptäckt av satellit

Fotnot: Statistiken inhämtades på eftermiddagen fredagen den 22 juli. Vissa artiklar kan sedan dess ha bytt plats eller petats från topp-tio-listan.

Artikeltaggar

BränderBrott & blåljusDegerforsDegerfors IFDegerfors IF DamDegerfors IF HerrDegerfors kommun (org)FotbollGolfJohanna SvärdKarlskogaNikola DjurdjicPatrik WernerSamhälleSkogsbränderSvartåTrafikolyckorTV

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.